Conectează-te cu noi

Eveniment

Acțiune preventivă a polițiștilor dejeni! 19 amenzi aplicate și trei permise reținute

Publicat acum

pe

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Dej, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii accidentelor rutiere.

Marți, 7 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej, în colaborare cu cei din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru creşterea gradului de disciplină în rândul participanţilor la traficul rutier, în vederea reducerii numărului de accidente pe fondul încălcării regimului legal de viteză.

În urma activităţilor desfăşurate, pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat un număr de 19 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, dar şi 1 certificat de înmatriculare.

Polițiștii vor continua acțiunile.

 

FOTO – Arhivă

Eveniment

ACCIDENT cu CINCI VICTIME, provocat de un bărbat din Câțcău – FOTO

Publicat acum

pe

Un accident de circulație, soldat cu cinci persoane rănite, s-a produs duminică dimineața, în jurul orei 11:30, pe DN1 E60, la ieșire din localitatea clujeană Copăceni, la coborâre de pe dealul Dăbăgău, pe sensul de mers Cluj-Napoca – Turda.

Potrivit primelor informații, conducătorul unui autoturism, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Câțcău, în timp ce se deplasa dinspre Cluj-Napoca spre Turda, ajuns la ieșire din localitatea Copăceni, din cauza nepăstrării unei distanțe regulamentare în mers fața de autovehiculul care circula în fața sa, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către o femeie în vârstă de 26 de ani din județul Maramureș.

În urma impactului, ambele autovehicule au ajuns în afara carosabilului și cinci persoane au fost rănite. Acestea au primit îngrijiri medicale la fața locului, fiind ulterior transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Conducătorii celor două autoturisme au fost testați de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele indicând că aceștia nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul rutier.

Continuă să citești

Eveniment

GRAV ACCIDENT la ICLOD, soldat cu PATRU VICTIME! – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO – Facebook/INFO Trafic jud. Cluj

Un accident de circulație, soldat cu patru persoane rănite, s-a produs în luni dimineață, în jurul orei 05:50, pe DN1C, pe raza localității Iclod.

Potrivit primelor informații, un bărbat în vârstă de 30 de ani, în timp ce conducea un autocamion care tracta o remorcă, la iesire din curtea unui imobil, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 40 de ani, care se deplasa pe DN1C, dinspre Dej înspre Cluj-Napoca, intrând în coliziune cu acesta.

În urma apelului la 112, la fața locului au intervenit mai multe echipaje de prim-ajutor, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, cu o autospecială de descarcerare, dar și polițiștii.

Accidentul rutier s-a soldat cu patru persoane rănite. Toate victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului, fiind ulterior transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate în zonă până când polițiștii au efectuat cercetări la fața locului.

Continuă să citești

Eveniment

Bugetul municipiului Dej, discutat vineri. Mai multe proiecte interesante, pe ordinea de zi

Publicat acum

pe

Consilierii locali din Dej se vor întruni vineri, 29 martie, cu începere de la ora 15, într-o ședință ordinară pe luna martie.

Pe ordinea de zi sunt 22 de proiecte de hotărâre, între care și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe acest an.

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului unității de învățământ Grup Școlar Someș Dej în anul 2019.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului Municipiului Dej-Activitate economică în anul 2019.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului Spitalului Municipal Dej în anul 2019.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului Municipiului Dej în anul 2019.

5. Proiect de hotărâre privind  vânzarea prin licitație publică a parcelelor de teren situate în Municipiul  Dej,str.George Cosbuc, nr.7, în suprafață de 161 mp, respectiv 77 mp.

6.Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii actului adițional nr.2 la contractul de concesiune nr.26/27355 din 29.09.2003.

7. Proiect de hotărâre privind  mandatarea ASOCIAȚIEI DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ ECO-METROPOLITAN CLUJ în vederea realizării demersurilor necesare pentru organizarea, gestionarea și coordonarea activității de valorificare materială și energetică a fluxului de deșeuri de ambalaje din deșeurile municipale împreună cu deşeurile municipale din aceleaşi materiale, în conformitate cu prevederile OUG 74/2018, aprobată prin Legea 31/2019.

8. Proiect de hotărâre pentru stabilirea unor măsuri privind delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer deșeuri în cadrul Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Cluj”

9.Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării mandatului special doamnei Rus Claudia la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății Transurb SA Dej din data de 12 aprilie 2019, ora 13,00.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul ” Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate neutilizate din Pădurea Bungăr, Municipiul Dej” SMIS 112513.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul „ Îmbunătățirea infrastructurii educaționale  a Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși Dej, în vederea creșterii gradului de participare la învățământul profesional și tehnic  „ ,cod SMIS 120325.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019 al municipiului Dej și bugetele instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subvenții pentru anul 2019.

13. Proiect de hotărâre privind implicarea activă a cetățenilor municipiului Dej prin propuneri de proiecte de interes general.

14.Proiect de hotărâre Privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru obiectivul de investiții: ” Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Cluj, municipiul Dej, strada Fericirii, nr. 1″, necesari realizării lucrărilor tehnico-edilitare și sistematizării verticale.

15.Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: “ Parcare subterană pe  două nivele în clădirea CT8, str.Ecaterina Teodoroiu, Bl R4”.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării multianuale a investiției” Proiectare și execuție lucrări tehnico edilitare și sitematizare verticală” necesare obiectivului de investiții:”Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Cluj, municipiul Dej, strada Fericirii, nr.1”.

17.Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării multianuale a investiției:” Modernizare bază sportivă Obor”.

18.Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării multianuale a investiției:” Amenajare teren de tenis de câmp strada Nicolae Titulescu”.

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării multianuale pentru obiectivul de investiții:” Străzi și rețele de utilități Parc Industrial – strada Leon Birbaum și strada Henri Coandă”.

20.Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării multianuale a investiției”:Proiectare și execuție lucrări de canalizare menajeră Șomcut”, județul Cluj,municipiul Dej.

21.Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării multianuale a investiției:”Proiectare și execuție parcări în municipiul Dej” în cartierele Dealul Florilor,1 Mai și Ștefan cel Mare.

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării tarifelor de transport cu autobuze în municipiul Dej.

23. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.       

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare