Conectează-te cu noi

Eveniment

Acțiune preventivă la Dej și Gherla! Au fost vizați șoferii vitezomani

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

În perioada 1 ianuarie – 1 martie, viteza a ocupat un loc important în ierarhia pincipalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave produse la nivelul judeţului Cluj.

În acest context, efectivele de poliţie rutieră de pe raza întregului judeţ au desfăşurat o acţiune de amploare pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării acesteia.

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 5 martie, în intervalul orar 9.00 – 12.00 respectiv, 15.00 – 18.00 pe raza întregului judeţ.

Pentru neregulile constatate la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 242 de sancţiuni contravenţionale participanţilor la traficul rutier, 163 dintre acestea pentu nerespectarea regimului legal de viteză.

În intervalele orare menționate, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, 33 dintre acestea pentru nerespectarea vitezei legale, alte 6 pentru alte abateri ale normelor rutiere. Totodată, aceştia au reţinut 6 permise de conducere.

Pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost înregistrate un număr de 88 de abateri ale normelor legislative, 33 dintre sancţiunile contravenţionale fiind aplicate conducătorilor auto care au depășit limitele vitezei legale. Alte 51 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri constatate de polițiști. Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere, iar pentru abateri care privesc starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Polițiștii municipiul Turda au aplicat 26 sancţiuni contravenţionale, 24 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 2 pentru alte abateri. De asemenea, aceştia au reţinut 5 permise de conducere.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, 22 dintre acestea pentru depăşirea vitezei regulamentare, în acest context fiind reținut un permis de conducere.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, 16 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, totodată, fiind reținut un permis de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Pe raza municipiului Gherla, pentru abaterile constatate de polițiști, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionaale, 11 dintre acestea pentru depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere.

În cadrul acțiunii organizate, polițiștii Poliţiei Huedin au constatat 30 de abateri ale normelor legale, fiind aplicate 24 de sancțiuni contravenționale pentru depăşirea vitezei legale. Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii clujeni vor continua activităţile în vederea impunerii unei discipline rutiere participanților la trafic şi conştientizarea în rândul acestora cu privire la pericolul la care sunt expuși prin nerespectarea normelor legale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER