Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Campanie Rotary Dej de depistare și diagnosticare a cifoscoliozei la elevi

Publicat acum

pe

Rotary Club Dej, în colaborare cu Bowen Center Florești, organizează în zilele de 4, 11 și 18 februarie o campanie de depistare precoce și diagnosticare GRATUITĂ a cifoscoliozei, la copiii de vârstă şcolară din Dej și din zona Dej.

Acțiunea, inițiată și sponsorizată de Rotary Club Dej, se va desfășura la Cabinetul de Terapie Bowen din Dej (dr. Ioana Ritea), strada Ion Cloșca nr. 2, pe baza unor programări care se fac până în data de 2 februarie, la telefon: 0729 0016 96 (persoană de contact: Dan Ritea).

Depistarea și diagnosticarea deviațiilor de coloană este realizată de un terapeut, cu Spinal Mouse, un dispozitiv produs în Elveţia, care evaluează forma şi mobilitatea coloanei vertebrale fără utilizarea radiațiilor nocive, neinvazivă și fără durere. Dispozitivul este ghidat manual, pe piele, de-a lungul coloanei vertebrale. Evaluarea constă în două seturi a câte trei măsurători, un set în plan sagital (profil) şi un set în plan frontal. Un program software folosind un algoritm sofisticat utilizează această informație pentru a calcula parametri clinici. Măsurătorile oferă informaţii despre geometria exactă a coloanei vertebrale, postura și mobilitatea acesteia, precum și despre funcțiile și performanțele coloanei vertebrale.

Coloana vertebrală este elementul esențial de menținere al corpului. Ea dispune de un grad mare de mobilitate ce interesează articulațiile intervertebrale, având amplitudine variabilă de la regiune la regiune. Curburile coloanei vertebrale apar ca o adaptare la ortostatism, iar atitudinea corectă a corpului este un semn al echilibrului fizic și psihic, consecință a dezvoltării normale și armonioase a corpului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER