Conectează-te cu noi

Eveniment

Acțiuni la Dej și Gherla, câte sancțiuni s-au aplicat în weekend

Publicat acum

pe

În scopul menținerii unui climat de ordine și  siguranță, diminuării riscului rutier și impunerii respectării normelor instituite în contextul epidemiologic actual, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Dej, împreună cu cei ai Secției 5 Poliție Rurală, au acționat în sistem integrat, atât în municipiu, cât și pe raza comunelor arondate.

Acțiunea s-a desfășurat în perioada 2-4 iulie,  fiind legitimate 186 de persoane și oprite pentru control 145 de autovehicule.

De asemenea, au fost verificați 8 operatori economici, cu privire la respectarea normelor referitoare la portul măștii de protecție în spațiile închise, fără a fi înregistrate nereguli.

Abaterile constatate au condus la aplicarea a 39 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a constatării unor abateri ale normelor rutiere în vigoare, fiind, de asemenea, reținut un permis de conducere pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 de km/h.

Alte două sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991R

***

În perioada 2-4 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Gherla au acționat cu scopul impunerii respectării normelor de circulație și prevenirea accidentelor rutiere, atât în municipiu, cât și pe raza comunelor arondate.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate 25 de abateri la normele de circulație, fiind astfel aplicate sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 19 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la viteză, una pentru neacordarea de prioritate și alte 5 pentru nerespectarea altor prevederi.

Totodată, abaterilor constate au impus reținerea a 5 permise de conducere și retragerea unui certificat de înmatriculare.

În aceeași perioadă, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală au acționat pe raza de competență, fiind legitimate 107 persoane și oprite pentru control 76 de vehicule.

De asemenea, au fost verificate 23 de obiective, cu privire la respectarea normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, conform Legii 55/2020, fără a fi constatate nereguli.

Abaterile aduse legislației rutiere, au impus aplicarea a 16 sancțiuni contravenționale, iar nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice au condus la aplicarea unei sancțiuni contravenționale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER