Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Acțiuni preventive ale polițiștilor la Băile Figa – FOTO

Publicat acum

pe

Polițiștii bistrițeni au desfășurat, la Băile Figa, activități de informare și prevenire pentru a putea petrece o vară în siguranță.

Joi, 20 iulie, în cadrul campaniei de informare și prevenire ”Vacanță în siguranță”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Beclean au desfășurat activități de informare, conștientizare a populației și prevenire a furturilor, a delincvenței juvenile, a traficului de persoane, precum și a consumului și traficului ilicit de droguri, pe perioada verii, în stațiunea ”Băile Figa”, din orașul Beclean.

Totodată, la aceste activități, desfășurate în stațiunea ”Băile Figa”au participat și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița- Năsăud.

În cadrul activităților, polițiștii au purtat discuții interactive cu turiștii prezenți în stațiune, axându-se pe teme privind prevenirea și combaterea furturilor din locuință, buzunare, genți, poșete, combaterea traficului de persoane (modul de abordare a persoanelor vulnerabile, medii vulnerabile).

De asemenea, tinerii au fost informați cu privire la consecințele la care se expun în cazul consumului de droguri, a substanțelor psihoactive, la efectele negative pe care acestea le au asupra sănătății fizice și psihice și la pedeapsa pe care o riscă persoana care consumă și face trafic ilicit de droguri.

Polițiștii de la prevenire au discutat și cu copiii, abordând teme precum joaca în siguranță, siguranța pe internet, respectarea regulilor de circulație în calitate de pieton sau biciclist, alegerea cu grijă a locurilor de joacă, teme care i-au determinat să devină atenți și receptivi la sfaturile polițiștilor.

Cu ocazia acestor activități au fost diseminate pliante, flyere, afișe persoanelor din stațiune, ținându-se cont de categoria de vârstă, de tipul de probleme identificate, acestea primind de asemenea recomandări și sfaturi utile de la polițiști.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER