Conectează-te cu noi

Naţional

Activitatea restaurantelor, permisă până la miezul nopții. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

Publicat acum

pe

Între măsurile care au intrat în vigoare azi, una se referă la activitatea restaurantelor, care va fi permisă până la miezul nopții, la 50 la sută din capacitate. Dacă toate persoanele sunt vaccinate, restaurantul poate funcționa în interior la orice capacitate.

”Se stabileşte programul retaurantelor, cafenelelor, barurilor și teraselor în intervalul orar 5:00-24:00”, a anunţat premierul.

”Începând cu data de 15.05.2021 se propune permiterea desfășurării programului cu publicul, în intervalul orar 5:00-24:00, a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, a propus Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Prelungirea programului restaurantelor este posibilă în condițiile în care se ridică și caratina de noapte de la 15 mai.

Reglementări pentru nunți, botezuri, petreceri

Deocamdată, până la 31 mai, este menținută interdicția organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise.

Însă, începând cu data de 1 iunie 2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise va fi permisă cu participarea a maximum 70 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER