Conectează-te cu noi

Eveniment

Activități educative ale polițiștilor, astăzi, la Cășeiu. Sirenele au răsunat la fiecare pas – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ziua Politiei Romane activitate elevi Caseiu (39)

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dej, alături de alte structuri din cadrul IPJ Cluj, au desfășurat astăzi mai multe activități educative la Cășeiu.

Sute de elevi de la școlile din comuna Cășeiu, și nu numai, au participat astăzi, cu începere de la ora 10:00, pe terenul de fotbal din localitatea Cășeiu, la mai multe activități educative, demarate de Inspectoratul Județean Cluj (IPJ Cluj), în perspectiva sărbătoririi Zilei Poliției Române, care va avea loc pe data de 25 martie.

Cei mici au putut vedea cum intervin polițiștii din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) pentru a imobiliza un suspect, cum acționează cei de la intervenții pirotehnice în cazul unui colet suspect și cum îl neutralizează prin explozie, cum se prelevează diferite probe cu ajutorul laboratorului criminalistic mobil, dar și cum lucrează câinii polițiști pentru a prinde și imobiliza un infractor.

De asemenea, pe marginea terenului de fotbal din Cășeiu, au fost amenajate mai multe standuri, elevilor fiindu-le prezentate dotările diferitelor structuri din cadrul IPJ Cluj.

Autoturismele specializate de intervenţie ale Serviciului Rutier și Ordine Publică și dispozitivele de avertizare şi comunicare au devenit pentru câteva momente replici reale ale celor văzute de copii doar în filme, aceştia neezitând să le „probeze”, semnalele acustice răsunând în toată comuna.

Laboratorul criminalistic mobil şi tehnica folosită în cercetarea la faţa locului i-au atras deopotrivă pe elevi. O mulţime de copii au exersat pe propria piele felul în care se amprentează persoanele suspecte de comiterea unor infracţiuni.

Pe întreaga perioadă a desfășurării activităților educative, în boxele audio amplasate pe terenul sportiv s-au auzit diferite recomandări ale polițiștilor, special adaptate pentru cei mici.

Poliţiştii specializaţi în analiza şi prevenirea criminalităţii au discutat cu elevii prezenţi la eveniment despre delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, regulile de circulaţie precum şi despre alte „secrete” ale muncii de poliţie. Totodată, elevii au primit pliante cu sfaturi pentru prevenirea furturilor, înşelăciunilor şi tâlhăriilor.

Vă reamintim, în perioada 18-24 martie, polițiștii din cadrul IPJ Cluj desfășoară diferite activități educative, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în cadrul unităților de învățământ, în parteneriat cu subunitățile de poliție teritoriale, în perspectiva sărbătoririi Zilei Poliției Române.


Detalii – https://dej24.ro/activitati-educative-ale-politistilor-astazi-la-caseiu-sirenele-au-rasunat-la-fiecare-pas-fotovideo

Posted by Dej24.ro on Friday, March 18, 2016

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER