Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Activităţi preventive ale polițiștilor clujeni pentru sărbători în siguranță

Publicat acum

pe

politist

Poliţiştii clujeni acţionează zilnic, în perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşti, pe raza întregului judeţ, pentru a preveni şi descuraja evaziunea fiscală în domeniul comercializării produselor alimentare de sezon.

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşti, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice desfăşoară activităţi preventive zilnice pe raza judeţului pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de evaziune fiscală.

Este vizată combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare de sezon, precum peşte, carne de ovină şi produse din acestea. Se acţionează în pieţe, depozite şi fabrici, iar poliţiştii verifică documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare şi vânzare a produselor alimentare.

În acest weekend, poliţiştii clujeni, cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, au verificat legalitatea activităţii comerciale desfăşurată de către 31 de agenţi economici.

Neregulile constatate în urma controalelor efectuate au impus aplicarea a 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi ale H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

Activităţile de această natură vor continua şi în perioada următoare. Poliţiştii clujeni vor fi la datorie pentru a asigura comunităţii sărbători liniştite.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER