Conectează-te cu noi

....

Naţional

AEP: A fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale! Primul tur de scrutin are loc pe 10 noiembrie

Publicat acum

pe

....

FOTO – Arhivă

Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale de anul acesta a fost constituit duminică, arată Autoritatea Electorală Permenanentă. De asemenea, în cadrul şedinţei BEC a fost adoptată decizia privind calendarul termenelor stabilite în legea pentru alegerea preşedintelui, transmite Mediafax.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 01 septembrie 2019, a fost constituit Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019”, se arată într-un comunicat remis duminică.

....

De asemenea, în cadrul şedinţei BEC de duminică a fost adoptată Decizia privind datele la care se consideră împlinite termenele prevăzute de Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la alegerile pentru Preşedintele României în anul 2019.

Potrivit calendarului alegerilor prezidenţiale, aprobat de Guvern, pe 22 septembrie la ora 24.00 este termenul de depunere al candidaturilor. Fiecare candidat trebuie să strângă cel puţin 200.000 de semnături.

Campania electorală începe pe data de 12 octombrie.

Primul tur de scrutin are loc pe data de 10 noiembrie, alegătorii din străinătate având posibilitatea de a vota de pe data de 8 noiembrie.

Al doilea tur al alegerilor are loc pe 24 noiembrie, Diaspora având posibilitatea de a vota de pe data de 22 noiembrie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER