Conectează-te cu noi

Naţional

Afacerea VOUCHERUL DE VACANŢĂ! Tichete vândute la preţ redus. Atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii comit o ilegalitate

Publicat acum

pe

Românii care vor să-şi facă vacanţa la preţ redus o pot face apelând la site-urile de anunţuri, unde pot găsi tichete de vacanţă la preţuri reduse, însă atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii şi unităţile hoteliere comit o ilegalitate, scrie Mediafax.

Pe site-urile de anunţuri sunt puse în vânzare tichete de vacanţă la preţuri reduse. De exemplu, 29 de tichete a 50 de lei fiecare, având o valoare totală de 1.450 de lei, valabile până în luna iulie, sunt scoase la vânzare cu 1.250 de lei.

Şi eu le-am primit pentru prima dată. Le puteţi folosi aproape oriunde în România. Fie apelaţi la o agenţie de turism, fie telefonaţi la anumite hoteluri, moteluri, să întrebaţi dacă acceptă tichete. Din câte ştiu, nu este o chestiule ilegală. este ca şi cum le-aş avea eu şi le-aş face cadou cuiva”, a spus A.P., unul dintre vânzătorii contactaţi de reporterul Mediafax.

După negociere, ultimul preţ cerut a fost de 1.100 de lei.

O altă persoană încearcă să obţină 2329 de lei pentru tichete care valorează 2.900 de lei şi care sunt valabile până la sfârşitul anului.

Altcineva oferă tichete în valoare de 1.080 lei pentru un preţ de 850 de lei.

Mergeţi cel mai bine la agenţie, pentru că hotelurile primesc în proporţie de 80%. Sunt legale, le primim noi de la muncă. În loc de bani de concediu primim tichete. Vă dau o copie după buletin şi în momentul în care mergeţi la agenţie arătaţi copia mea de buletin şi nu aveţi probleme”, a spus G.M., care s-a arătat dispus să accepte pe tichete 800 de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, alocate cu această destinaţie.

Beneficiarii care au primit vouchere de vacanţă nominale sunt singurele persoane îndreptăţite să utilizeze voucherele de vacanţă în perioada menţionată pe acestea, şi în exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii turistice contractat.

Se interzice beneficiarului comercializarea voucherelor de vacanţă în schimbul unor sume de bani şi/sau al altor bunuri şi/sau servicii, nerespectarea de către beneficiar a acestei dispoziţii constituind contravenţie şi sancţionându-se cu 2 până la 6 puncte – amendă”, se arată în HG pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanţă.

De asemenea, potrivit OUG 46/2017 constituie contravenţie şi se sancţionează cu 7 puncte — amendă acceptarea de către unitatea afiliată de vouchere de vacanţă de la alte persoane decât titularul voucherului de vacanţă.

Un punct – amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii.

 

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER