Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Alerta epidemiologică modifică PROGRAMUL de vizite la Spitalul Municipal Dej. Aproape 24.000 prezentări în CPU, în 2022

Publicat acum

pe

Managerul Spitalului Municipal Dej, medicul Mihai Pandrea a anunțat că, începând de vineri, s-a modificat programul de vizite în secțiile și compartimentele unității medicale.

Pe fondul creșterii accelerate a numărului cazurilor de infecții respiratorii în toată țara și ca urmare a instituirii stării de alertă epidemiologică, emisă de către Ministerul Sănătății, conducerea Spitalului Municipal Dej a decis modificarea programului de vizite.

”La nivelul instituției, am luat doar măsuri preventive. Am luat decizia reducerii programului de vizită: de la 15:00 la 15:30 în fiecare zi, de luni până duminică. Programul e afișat la intrarea în spital, pe site-ul spitalului. Toată lumea care vine la spital trebuie să poarte mască, iar în secțiile mai critice – cum ar fi Terapia Intensivă – trebuie echipament complet, cu halat, botoșei, ș.a. Botoșeii se comercializează în mod gratuit acum, nu se mai comercializează”, a declarat, la Radio Fir, Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej.

Medicul chirurg a prezentat și câteva cifre din anul 2022:”7.705 pacienți au fost internați în Spitalul Municipal Dej, anul trecut, în spitalizare continuă, 6.084 pe spitalizare de zi, deci avem aproape 16.000 de oameni care au fost spitalizați la noi. De asemenea, avem 36.414 prezentări în ambulatoriu de specialitate și 23.829 prezentări în Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU). În 2022, la noi la spital s-au născut și 468 bebeluși. În 1 și 2 ianuarie, mamele <<și-au luat liber>>, nu am avut nicio naștere. Prima naștere a fost pe 3 ianuarie – o fetiță sănătoasă, APGAR 10, 3500 grame”.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER