Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

ALERTĂ! Focare noi de pestă porcină într-un județ vecin Clujului

Publicat acum

pe

Trei focare de pestă porcină africană au fost identificate la Ieud, județul Maramureș, după ce mai mulţi săteni au cumpărat recent animale dintr-o altă localitate, rezultatele fiind confirmate în urma analizelor de laborator, potrivit Agerpres.

Trei focare de pestă porcină africană au fost identificate la Ieud, judeţul Maramureş, după ce mai mulţi săteni au cumpărat recent animale dintr-o altă localitate, rezultatele fiind confirmate în urma analizelor de laborator efectuate de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş, a declarat marţi, primarul comunei Ieud, Nicolae David.

Porcii au fost cumpăraţi de localnici de la o altă persoană din comuna Onceşti, probabil la târg. Doi dintre porci au murit, iar un alt treilea care era purtător de virus a fost eliminat. Din primele analize de laborator efectuate în Baia Mare de DSVSA Maramureş, rezultă că cele trei animale erau purtătoare de virus. Se aşteaptă şi confirmarea unei analize de la un laborator din Bucureşti”, a spus Nicolae David, conform sursei citate.

Potrivit acestuia, în localitate nu a fost instituită deocamdată starea de carantină.

Comuna Ieud, este prima localitate din judeţul Maramureş unde au fost semnalate cazuri de pestă porcină africană.

Pe Dealul Ştefăniţei, la intrarea în judeţul Bistriţa-Năsăud dinspre Maramureş, pe DN 17 C, poliţiştii opresc maşinile şi le verifică. Filtrul a fost instituit marți după-amiază, 23 octombrie.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER