Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Amenzi uriașe în urma unei campanii derulate de ANPC în judeţul Cluj

Publicat acum

pe

Amenzi de peste 700.000 de lei şi mai multe decizii de sistare temporară a activităţii au dispus inspectorii de la Protecţia Consumatorului în judeţul Cluj, în cadrul operaţiunii Caravana Consumatorului.

Potrivit ANPC, în urma verificărilor făcute în 33 de operatori economici de pe raza judeţului Cluj, au fost aplicate amenzi în cuantum de 735.000 lei.

Totodată au fost dispuse măsuri de oprire definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de aproximativ 25.000 de lei, de oprire temporară a prestării serviciilor în cazul a 21 de operatori economici, iar în cazul a doi operatori economici s-a propus măsura închiderii pentru o perioadă de până la 6 luni.

Printre deficienţele constatate se numără comercializarea unor produse expirate, schimbarea stării termice a unor produse şi preparate, comercializarea unor produse şi preparate fără elemente de identificare-caracterizare, utilizarea unui regim de temperatură necorespunzătoare, existenţa unor zone cu igrasie, pe tavan şi pereţi laterali, în blocuri alimentare, utilizarea unor vase emailate şi hote îmbâcsite cu depuneri de grăsime, plite neigienizate, frigidere care prezentau garnituri neconforme, depozitarea produselor direct pe paviment şi la temperaturi care nu respectă indicaţiile producătorului, utilizarea veselei din PVC.

De asemenea, unele firme au fost sancţionate pentru practici comerciale incorecte în ceea ce priveşte comercializarea legumelor şi fructelor, prin prezentarea ca fiind de calitatea I, produse care, în realitate, erau improprii consumului uman prin prezenţa mucegaiului şi putregaiului.

Verificările au fost efectuate în cadrul operaţiunii „Caravana consumatorilor”, care îşi propune realizarea unei abordări de control unitare, la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale instituţiei, astfel încât intensitatea şi frecvenţa acţiunilor de verificare a operatorilor economici din întreaga ţară să păstreze acelaşi ritm al desfăşurării.

”Pentru a putea pleca la un drum drept, trebuie să îţi asumi greşelile din trecut. Constatăm că abordarea la nivelul judeţelor este diferită de la unul la celălalt. Sunt regiuni ce par în vacanţă, în raport cu celelalte. Transmitem, astfel, un mesaj greşit operatorilor economici. Această autoritate este o mare şi unită echipă, iar modul de abordare în cadrul acţiunilor de control trebuie să fie acelaşi. Nu vrem să continue ideea că într-un judeţ sunt comisari mai duri, iar în altul dimpotrivă. Vom lua ţara la pas, vom participa la controale, vom transmite acelaşi mesaj atât colegilor comisari, cât şi operatorilor economici: Nu există consumatori de mâna a doua! Numită simbolic <Caravana consumatorilor>, această operaţiune arată că ne dorim şi că vom reuşi să fim la fel de implicaţi în activitatea pe care o desfăşurăm”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER