Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Angajații Aeroportului Internațional Cluj, protest în fața CJ Cluj! Ce nemulțumiri au

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Angajații Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj urmează să protesteze în această săptămână în fața Consiliului Județean Cluj. Aceștia declară că „s-au săturat să fie bătaia de joc a administrației județene și a Președintelui Alin Păunel Tișe”.

Acțiunile de protest sunt programate în zilele de 19 și 20 martie, între orele 15:15 și 16:15, în fața Consiliului Județean Cluj.

Acţiunile vădit ilegale, discreţionare şi justificate de orgolii şi interese personale ale conducerii Consiliului Judeţean Cluj şi ale Preşedintelui Alin Păunel Tişe împotriva activităţii şi dezvoltării Aeroportului, dar şi a intereselor întregii comunităţi, au determinat luările noastre de poziţie din ultima perioadă.

Înţelegând pe deplin, lipsa oricărui interes public manifestat de către autoritatea tutelară, Consiliul Judeţean Cluj, pe timpul actualului mandat al Preşedintelui Alin Păunel Tişe, de susţinere a dezvoltării celui de-al doilea cel mai important aeroport al ţării, dorim să prezentăm în continuare motivaţia acţiunilor de protest şi revendicările noastre:

  1. Construirea unui terminal cargo de către Consiliul Judeţean Cluj în cadrul Aeroportului. În ultimii 3 ani au fost transmise zeci de solicitări către autoritatea tutelară fără a se primi însă niciun răspuns. Cererea mare de la operatorii logistici nu poate fi satisfăcută fără un terminal dedicat, existând riscul ca aceştia să îşi mute operaţiunile pe un alt aeroport.
  2. Iniţierea exproprierilor necesare finalizării proiectului pistei de 3.500 m. Strategiile pe termen scurt ale companiilor aeriene care au zboruri pe Aeroportul Internaţional Cluj sunt de a opera cu avioane din ce în ce mai mari, care necesită o pistă mai lungă decât cea actuală. Consiliului Judeţean Cluj i-au fost comunicate aceste aspecte în repetate rânduri, dar nu au fost iniţiate acţiuni concrete de expropriere.
  3. Aprobarea şi susţinerea planului de dezvoltare al Aeroportului pentru 7 milioane pasageri pe an. Activitatea Aeroportului se raportează permanent la un mediu internaţional extrem de competitiv şi în permanentă evoluţie. Orice blocaj al proiectelor aeroportuare nu va conduce la stagnare, ci la un previzibil declin. Din păcate interesele Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj în timpul mandatului său politic sunt mai degrabă personale, decât profesionale, de garant al dezvoltării judeţului, însă atât pentru noi, cât şi pentru clujeni, un aeroport modern cu o reţea şi mai mare de destinaţii, va aduce dezvoltare şi prosperitate în regiune, precum şi mii de noi locuri de muncă.
  4. Abţinerea de la orice acţiuni de reducere a bugetului Aeroportului. Nu mai dorim masacrarea bugetului pentru anul 2019 de către interpuşii Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, aşa cum s-a întâmplat în anul 2018.
  5. Stoparea blocării şi acţiuni concrete pentru realizarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroport. Există un proiect validat de către Comisia Europeană de construire a unui nod intermodal la Aeroport şi dorim implementarea acestuia. Alte aeroporturi, precum Debrecen sau Budapesta din Ungaria, competitorii noştri, au găsit voinţa şi finanţarea necesară realizării unor astfel de proiecte în beneficiul oamenilor, al comunităţilor.
  6. Gestionarea responsabilă, în interesul public, a contractului de concesiune a parcării Aeroportului. Chiar dacă au fost anunţate reparaţii, întreaga suprafaţă de aproximativ 2 hectare necesită lucrări şi nu doar mici cosmetizări.
  7. Încetarea oricăror acţiuni de vulnerabilizare a personalului Aeroportului şi a activităţii sale. Toate acţiunile autorităţii tutelare din ultima perioadă au destabilizat întregul Aeroport, au creat o atmosferă de nesiguranţă şi presiune asupra angajaţilor în condiţiile în care pricipala noastră grijă trebuie să fie siguranţa şi securitatea pasagerilor.
  8. Stoparea minciunilor cu privire la proiectele Aeroportului realizate până în prezent. Realizarea recepţiei la pista de decolare-aterizare. Proiectele derulate de către Aeroport au fost verificate de specialişti în aviaţie, dar şi de către utilizatorii acestora, companiile aeriene. Mai mult, numeroase controale şi echipe de auditori au verificat şi certificat respectarea regulamentelor europene şi internaţionale de aviaţie. Nu în ultimul rând, există şi o decizie a instanţelor de judecată care obligă autoritatea tutelară să recepţioneze lucrările la pista de decolare-aterizare, validându-se astfel conformitatea construirii acesteia.
  9. Încetarea oricăror acţiuni de şicanare şi alungare a managementului Aeroportului şi numirea unor persoane care să servească planurilor Preşedintelui pentru vânzarea sau concesionarea acestuia. Întreaga echipă de profesionişti a Aeroportului şi-a dovedit competenţa prin rezultatele deosebite înregistrate, atât de trafic aerian, cât şi economice. Nu există motive reale care să ducă la demiterea managementului, ci doar interesele personale ale Preşedintelui Alin Tişe. Evident că acestea nu sunt spre binele Aeroportului sau ale judeţului Cluj. De asemenea, prin vânzarea sau concesionarea Aeroportului, către grupul de investitori turci Limak, comunitatea şi judeţul Cluj ar fi private de o sursă de venit, iar cu noi, salariaţii, nu se ştie ce se va întâmpla.
  10. Demararea de proiecte esenţiale de către Consiliul Judeţean Cluj ca autoritate judeţeană în vederea sprijinirii dezvoltării Aeroportului şi a întregii regiuni. Nu cunoaştem ca actuala administraţie judeţeană să fi iniţiat vreun proiect de dezvoltare în ultima perioadă. Citim doar despre eşecuri şi nerealizări, despre fraude pe bani publici. Noi ne dorim, de exemplu, o autoritate regională care să reunească interesele mediului de afaceri, ale agenţiilor de turism, ale hotelierilor etc. şi să identifice căi de conlucrare pentru o mai bună conectivitate şi dezvoltare a fluxurilor turistice în judeţ.

Pentru toate aceste revendicări, vor avea loc proteste azi 19 martie 2019, precum şi mâine 20 martie 2019, în intervalul orar 15:15-16:15 în faţa Consiliului Judeţean Cluj. De asemenea, toate aceste revendicări vor fi notificate şi către alte autorităţi ale statului”, transmite Gabriel Ene, președintele Sindicatul Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Ştiri din zonă

CLUJ | Amendă în urma construcției microhidrocentralei ilegale de pe Someşul Cald!

Publicat acum

pe

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa (ABA Someş-Tisa) aduce precizări în legătură cu situaţia semnalată în spaţiul public joi, 18 aprilie 2019, de către senatorul Mihai Goţiu.

ABA Someş-Tisa a luat act de interpelarea domnului senator Mihai Goţiu şi de situaţia prezentată în aceasta, prin Administraţia Naţională „Apele Române”, în data de 11 aprilie 2019.

În aceeaşi zi, reprezentantul Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj s-a deplasat la faţa locului, constatând prezenţa unei construcţii din beton, amplasată pe malul stâng al râului Someşul Cald, pe raza localităţii Râşca. În urma deplasării în teren, am procedat imediat la identificarea şi contactarea beneficiarului şi executantului lucrării. Acesta a fost convocat la sediul ABA Someş-Tisa, pentru a prezenta actele deţinute, care au stat la baza realizării construcţiei. În momentul respectiv, persoana nu se afla în ţară”, se arată într-un comunicat al ABA Someș-Tisa.

În data de 15 aprilie 2019 beneficiarul s-a prezentat la sediul ABA Someş-Tisa şi a declarat că intenţiona construirea unui spaţiu pentru petrecerea timpului liber, care să includă şi o moară artizanală, lucrare care a fost începută în urmă cu câteva luni. Din documentele puse la dispoziţie s-a constatat faptul că lucrarea a fost executată fără a deţine acte de reglementare din punctul de vedere al gospodăririi apelor. Această faptă constituie contravenţie, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996 cu modificările şi completările ulterioare. În consecinţă, executantul lucrării a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei”, mai precizează ABA Someș-Tisa.

Totodată, reprezentanţii instituţiei i-au solicitat sistarea lucrărilor, până la stabilirea modului de soluţionare a situaţiei de către toate instituţiile implicate.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

ACCIDENT la intrare în Cluj! O șoferiță și doi copii sub trei ani au ajuns la spital – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO – Facebook/Info Trafic jud. Cluj

Un accident de circulație, în care au fost implicate două autovehicule, s-a produs vineri, 19 aprilie, în jurul orei 12:00, pe Calea Florești din Cluj-Napoca.

Potrivit primelor informații, accidentul s-ar fi produs ca urmare a neacordării de prioritate.

În urma apelului la 112, la fața locului au intervenit pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” (ISU) Cluj cu o autospecială de descarcerare, un echipaj de prim-ajutor SMURD, dar și polițiștii.

Șoferița și doi copii, în vârstă de până la trei ani conform ISU Cluj, pasageri în autoturismul condus de femeie, au primit îngrijiri medicale la fața locului, fiind ulterior transportați la spital pentru investigații suplimentare.

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

CJ Cluj reclamă pierderea a 20 de milioane de euro ca urmare a măsurilor guvernării PSD

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj reclamă pierderea, în acest an, a 20 de milioane de euro din buget, ca urmare a măsurilor guvernării PSD.

Conform noii legi a bugetului de stat decisă de Guvernul PSD, CJ Cluj a pierdut 20 de milioane de euro, situaţia fiind cauzată de scăderea sumelor care intră la bugetul de stat, dar şi de atribuţiile suplimentare primite de la Guvern, fără să fie însoţite de resurse financiare suplimentare. Este o pierdere uriaşă, proiectul de lege urmând să ducă la apariţia unor falimente mai ales la nivelul unor comune, unde bugetele sunt insuficiente pentru o funcţionare pe toată durata anului. Şansa CJ Cluj a fost că anul trecut am câştigat proiecte europene, pe proiecte retrospective, de 150 de milioane de euro, iar împreună cu proiecte de investiţii pe spitale şi drumuri judeţene, banii europeni obţinuţi şi care vor intra în acest an se ridică la 230 de milioane de euro”, a declarat, miercuri, după şedinţa CJ, preşedintele forului judeţean Alin Tişe.

În şedinţa de miercuri, CJ Cluj a aprobat bugetul pe anul în curs, care se ridică la circa 108 milioane de euro.

Continuă să citești

RECLAMĂ

PUBLICITATE

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare