Conectează-te cu noi

Naţional

ANM: Cum va fi vremea în prima săptămână din aprilie

Publicat acum

pe

loading...

VREMEA. În prima săptămână a lunii aprilie vor fi înregistrate temperaturi care vor depăşi pe alocuri 20 de grade Celsius, însă vor fi şi zile în care maximele nu vor trece de 15 grade. ANM anunţă o vreme schimbătoare, cu precipitaţii restrânse şi intensificări ale vântului.

În cea mai mare parte a ţării, săptămâna viitoare va debuta cu vreme frumoasă, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Temperaturile maxime pot depăşi în unele regiuni 20 de grade Celsius, cu excepţia nordului Moldovei, unde acestea se vor situa în jurul pragului de 10 grade.

„Vreme schimbătoare, mai caldă decât în mod normal în prima zi, luni, cu maxime între 9 grade Celsius în nordul Moldovei şi 24 de grade în Oltenia, Muntenia, Banat. Ulterior, vor scădea temperaturile şi până spre sfârşitul săptămânii vor avea variaţii, în general între 10 şi 20 de grade. În estul Transilvaniei vor fi 6 – 7 grade. Minime, în general între -5 şi 5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -9, -8 grade, precipitaţii pe arii restrânse, trecător. Ulterior, aria precipitaţiilor se va extinde iar în zonele montane, lapoviţă şi ninsoare, mai ales la altitudini mari. Mai multe precipitaţii sunt aşteptate la sfârşitul săptămânii viitoare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Potrivit sursei citate, în partea de sud şi est a ţării este aşteptat vânt în zilele de luni şi marţi.

În zonele montane sunt anunţate trecător precipitaţii sub formă de ploiae, lapoviţă şi ninsoare, slabe cantitativ în prima parte a săptămânii, ulterior urmând a se aştepta precipitaţii ceva mai însemnate.

Reprezentanţii ANM nu exclud înregistrarea unor recorduri zilnice de temperatură care nu vor afecta, însă, măsurătorile lunare.

Debutul lunii aprilie va fi unul schimbător din punct de vedere al vremii, cu temperaturi maxime care se vor încadra în general între 10 şi 20 de grade Celsius.

„Recorduri zilnice de temperatură putem să avem şi mâine şi poimâine, dar nu ne aşteptăm să fie afectate recordurile lunare cu cele mai mari temperaturi înregistrate de când se fac măsurători în luna aprilie. Se pot înregistra recorduri zilnice atât pentru temperaturi maxime cât şi minime. Asta nu înseamnă că nu avem temperaturi peste sau sub medie. Aprilie va fi o lună schimbătoare, cu temperaturi de vară care alternează cu temperaturi ceva mai coborâte. În prima zi a lunii aprilie, exceptând nordul Moldovei unde sunt temperaturi mai coborâte, apropiate de normal sau chiar sub normal, vor fi valori mai mari decât normele”, a mai spus meteorologul.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER