Conectează-te cu noi

Naţional

Aproape 10.000 de sancțiuni contravenționale, în urma unei acțiuni TRUCK&BUS a polițiștilor

Publicat acum

pe

Polițiștii au aplicat aproape 10.000 de sancțiuni contravenționale în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, TRUCK&BUS, care s-a desfășurat simultan în toate statele membre UE, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), informează un comunicat de presă al IGPR.

Potrivit sursei citate, 2.790 de sancțiuni au fost aplicate conducătorilor de autovehicule de transport de persoane, iar 7.132 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 345 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 672 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 26 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și opt pentru utilizarea incorectă a acestuia.

Au mai fost aplicate 50 de sancțiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 216 pentru defecțiuni tehnice, 59 pentru depășirea masei totale maxime autorizate a vehiculului, 398 pentru lipsa unor documente, fiind dispuse și șase imobilizări ale autovehiculelor pentru defecțiuni tehnice.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 973 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 1.511 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 195 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf, 65 pentru intervenții neautorizate asupra acestora și 150 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.

De asemenea, 594 de sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 89 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone, 66 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone și 35 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor.

Totodată, polițiștii au aplicat transportatorilor de mărfuri 457 de sancțiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 228 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 64 referitor la lipsa unor documente ale operatorilor de transport și șase pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

În 32 de cazuri în care transportul se desfășura în mod ilegal, polițiștii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor.

Acțiunea s-a desfășurat la nivel național, în perioada 13 — 19 februarie, iar polițiștii au verificat 33.437 de autovehicule, dintre care 12.623 destinate transportului de persoane și 20.814 transportului de marfă.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER