Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Aproape 35.000 de tranzacții imobiliare în primele 10 luni ale anului în județul Cluj

Publicat acum

pe

În primele 10 luni ale anului 2017 au fost înregistrate, în toată ţara, 512.935 de vânzări de proprietăţi, cele mai multe fiind consemnate în Bucureşti şi Cluj, iar cele mai puţine în Teleorman şi Sălaj, arată datele comunicate luni de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în primele zece luni ale anului 2017, în Bucureşti (65.963), Cluj (34.802) şi Ilfov (30.022). Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Teleorman (3.756), Sălaj (3.331) şi Caraş-Severin (3.014)”, se arată într-un comunicat al ANCPI, citat de Mediafax.

Numărul ipotecilor, la nivel naţional, în perioada ianuarie-octombrie 2017, a fost de 204.830. Cele mai multe operaţiuni de acest gen au fost înregistrate, în acelaşi interval, în Bucureşti (41.438), Ilfov (14.252) şi Cluj (13.536). La polul opus, cu cele mai puţine ipoteci, se află judeţele Covasna (937), Gorj (849) şi Sălaj (697).

Potrivit ANCPI, judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole, în primele zece luni ale acestui an, sunt Timiş (7.138), Arad (6.283) şi Dolj (5.985).

În luna octombrie 2017, numărul imobilelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel naţional, a fost de 61.863. Cele mai multe imobile au fost vândute în Bucureşti – 8.847”, mai arată Agenţia de Cadastru.

 

FOTO – Arhivă

Ştiri din zonă

Taximetriștii din zona Aeroportului Internațional Cluj, verificați de polițiști

Publicat acum

pe

Polițiștii au acționat pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaționale „Henri Coandă” București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Bacău și Iași.

În doar 2 ore, au fost verificate 150 de autoturisme și au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 11.000 de lei.

Marți, 17 aprilie, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat, în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Bacău și Iași, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum și a celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, polițiștii au verificat 150 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 32 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 9 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 10 sancțiuni pentru constatarea unor alte abateri.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals, acesta fiind depistat de polițiștii de la Transporturi Aeriene din Timișoara în timp ce desfășura activități de transport în regim taxi, fără respectarea prevederilor legale. Astfel, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că taximetristul avea asupra sa un certificat profesional falsificat.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă și în perioada următoare.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Bărbat din Sic, depistat de polițiștii gherleni la volan deși nu avea permis de conducere

Publicat acum

pe

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla cercetează un tânăr de 21 de ani din comuna Sic, judeţul Cluj, care a fost depistat conducând un autoturism deşi nu deţine permis de conducere.

Joi, 19 aprilie, în jurul orei 13:00, poliţişti din cadrul Secției 7 Poliţie Rurală Gherla – Postul de Poliţie Comunal Sic au depistat în trafic un tânăr de 21 din localitate în timp ce conducea un autoturism pe DJ109 D deşi nu deţine permis de conducere.

Cu ocazia verificărilor efectuate, acesta a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile ucrainene însă în urma verificărilor a reieşit faptul că permisul prezentat este fals.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Activități de prevenire a traficului de droguri la două licee din Gherla – FOTO

Publicat acum

pe

Poliţia Municipiului Gherla în colaborare cu specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj au desfăşurat o activitate de informare privind riscurile asociate consumului de droguri şi substanţe interzise, la care au participat elevi din două licee din Gherla.

Joi, 19 aprilie, între orele 10:00 – 13:00, poliţiştii de Proximitate şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au desfăşurat în colaborare cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj, activităţi de prevenire a traficului și consumului de substanţe interzise în rândul elevilor de la Liceele „Ana Ipătescu” şi „Petru Maior” din localitate.

La activităţi au participat elevi din clasele VIII – X dar şi cadre didactice, au fost purtate discuţii despre riscurile asociate consumului de droguri sau substanţe interzise, riscurile la care se expun din punct de vedere legal în situaţia implicării în taficul de droguri şi urmările acestor substanţe asupra viitorului lor pe termen mediu şi lung.

La activităţi au participat 167 de elevi și 6 cadre didactice.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

Facebook

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare