Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Ardealu-i fruncea cu 12 echipaje care vor alerga româneşte la Transilvania Rally

Publicat acum

pe

Cupa DACIA revine weekendul acesta în inima Ardealului, unde se va desfăşura Transilvania Rally 2019, unul dintre cele mai iubite şi promovate raliuri din Campionatul Naţional.

Timp de 2 zile, pe 27-28 septembrie, 12 echipaje vor alerga româneşte pe 147 de kilometri de probe de asfalt din Cluj, într-un eveniment cu o configuraţie nouă a probelor şi prezenţe europene.

Toate echipajele care se luptă pentru podiumul general al competiţiei monomarcă se vor alinia la start, într-o etapă cu miză, care ar putea să stabilească deja titlurile de la finalul sezonului. Celor 4 echipaje din această situaţie – Andrei Mitre/Robert Maior, Bogdan Gherghiu/Andrei Pintilii, Cristi Sugar/Vlad Colceriu şi Dragoş Popa/Sorin Colceriu – li se alătură Cristiana Oprea/Diana Haţegan şi Silviu Procopiu/Mihai Stanciu, absenţi la ultima etapă.

O situaţie similară este şi în cazul debutanţilor, unde 6 echipaje se vor întrece pe asfaltul clujean. Vlad Răducanu/Laurenţiu Mandu, Horea Balea/Mihai Luncan şi Artur Luca/Mihai Căpeţ au ca obiectiv consolidarea unui loc pe podiumul debutanţilor Cupa DACIA de la final de sezon. Lor li se alătură şi pilotul de viteză în coastă Radu Benea, care va pilota un Sandero avându-l în dreapta pe copilotul Andrei Hicea şi ar putea pune probleme în lupta pentru un loc cât mai sus în clasamentul dedicat de la această etapă.
Cu Dacia Logan va reveni la start Florian Popescu, de data aceasta avându-l în dreapta pe Dragoş Badea, dar şi echipajul Paul Pîrvan/Dan Mândruţ, care au terminat prematur Raliul Iaşului după o ieşire în decor chiar pe prima specială.

Evenimentul începe cu prezentarea echipajelor, care va avea loc joi, 26 septembrie, pe esplanada de la Cluj Arena. Spectatorii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare începând cu ora 19:30, pentru sesiunea de autografe şi poze cu sportivii preferaţi, apoi organizatorii au pregătit o mulţime de surprize şi momente speciale pentru a marca startul festiv al Transilvania Rally.

Echipajele vor face primele teste cu maşinile de concurs vineri dimineaţa, 27 septembrie, la shakedown-un din Floreşti, care se va desfăşura între orele 9-13. Prima zi de concurs începe la ora 15:00, când concurenţii vor pleca din parcul de service amenajat la Sala Sporturilor către prima secţiune de probe: PS Căpuşu Mare (în urcare, 25,05 km) – PS Beliş (în urcare, 13,35 km) – noua probă Mărişel (11,55 km). Seara se încheie cu speciala Floreşti (7,1 km) pe noapte, o probă preferată de spectatori pentru faptul că este uşor accesibilă şi spectaculoasă atât pe zi, dar şi la lumina farurilor suplimentare.

A doua zi de concurs, sâmbătă pe 28 septembrie, echipajele vor avea de parcurs 2 secţiuni dificile, care includ proba specială Dângău într-o configuraţie spectaculoasă de 30,17 km, la vale. Bucla de dimineaţă este formată din PS Beliş – PS Dângău – PS Floreşti şi este urmată de un service de 30 de minute. Proba de foc este dată de PS Dângău care va conta şi ca power stage, urmată de o ultimă trecere pe PS Floreşti şi de încă un service de 30 de minute. Raliul se încheie cu superspeciala de la Cluj Arena, care, ca în fiecare an, va fi locul de întâlnire a mii de spectatori dornici să admire evoluţia maşinilor de concurs chiar pe străzile din Cluj-Napoca. Parcul închis de la finalul raliului va fi amenajat pe esplanada de la Cluj Arena, unde de la ora 19:30 vor fi premiate cele mai rapide echipaje care au încheiat cu bine Transilvania Rally.

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule şi echipamente de lucru mecanice şi pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt ORECA – marcă de produse echipamente protecţie sport auto şi PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiţie pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualităţi, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloţilor şi copiloţilor care aleargă româneşte să îşi împărtăşească direct din studio experienţele din maşina de curse, în cadrul emisiunii Prietenii de la Zece.

Mai multe informaţii despre evoluţia echipajelor şi noutăţile competiţiei monomarcă puteţi găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia şi pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupei DACIA 2019 înainte de a şaptea etapă, Transilvania Rally:

 1. A. Mitre/R. Maior 115,2 p
 2. B. Gheorghiu/A. Pintilii 98 p
 3. C. Sugar/V. Colceriu 90 p
 4. D. Popa/S. Colceriu 90 p
 5. H. Balea/M. Luncan 81 p
 6. D. Albuţ/C. Bala 80,4p
 7. V. Răducanu/L. Mandu 73,4 p
 8. S. Procopiu/ M. Stanciu 59,8 p
 9. A. Luca/M. Căpeţ 59,4 p
 10. C. Oprea/D. Haţegan 50 p
 11. F. Popescu/A. Gheondea 44 p
 12. I. Mihuţ/R. Gurămultă 25 p
 13. D. Mândruţ/P.Pîrvan 16 p
 14. R. Benea/A. Hicea 15,6 p
 15. A. Gheorghiu/A. Brezoszki 13,6 p
 16. R. Luca/C. Oprea 12 p
 17. D. Rusciuga/C. Vârban 4 p
 18. P. Pîrvan/D. Mândruţ 4 p

*Se acordă 4 p bonus pentru participare

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER