Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Arme introduse ilegal în țară. PERCHEZIȚIE într-o locuință din Zagra – FOTO

Publicat acum

pe

Trei arme letale, despre care există suspiciuni că ar fi fost introduse ilegal în țară, au fost descoperite și ridicate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în urma unei percheziții.

La data de 10 februarie, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat o percheziție la locuința unei femei, din Zagra. 

Activitatea a fost efectuată într-un dosar în care polițiștii și procurorii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că un cetățean austriac, în vârstă de 71 de ani, concubin al unei femei, de 61 de ani, din Zagra, ar fi introdus ilegal în România,  anterior anului 2020, mai multe arme și muniții.

Cei doi nu sunt autorizați să dețină, să poarte sau să folosească arme letale pe teritoriul României.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 arme letale cu glonț, cu destinația vânătoare și 88 de cartușe pentru arme letale, de diverse calibre.

În urma verificărilor efectuate cu privire la armele ridicate, polițiștii au constatat faptul că una dintre armele descoperite figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, de către autoritățile din Germania.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea documentării întregii activități infracționale, stabilirii trasabilității celor trei arme letale și tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER