Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Artileriștii și rachetiștii antiaerieni dejeni, din nou, performanți

Publicat acum

pe

armata anti racheta

Militarii Batalionul 55 Apărare Antiaeriană „Someş” sunt cei mai buni trăgători din militarii celor șase structuri prezente la trageri în poligonul de la Capu Midia.

În facilitățile de instrucție ale poligonului de trageri sol-aer din Capu Midia, structuri de apărare antiaeriană, între care și Batalionul 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, au executat exerciții cu trageri de luptă.

La fel ca și anul trecut, artileriștii și rachetiștii antiaerieni dejeni, comandați de locotenent-colonelul Florin-Mircea Leş, s-au deplasat în poligon cu dorința de a fi, din nou, performanți. Obiectivul a fost realist, având în vedere că la tragerile planificate, batalionul s-a prezentat cu personal antrenat și cu o pregătire exemplară a tehnicii.

În perioada de instruire, artileriștii antiaerieni au efectuat foc cu piesa, secția și bateria asupra țintelor aeriene și terestre. Concomitent, servanții rachetiști la complexul CA-94 au continuat pregătirea, în vederea executării tragerilor de apreciere la simulatorul MTS II (Moving Target Simulator) care asigură condiții apropiate de un posibil mediu operațional.

Prezent în poligon, comandantul Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, colonel Ioan Munteanu, a avut numai cuvinte de laudă pentru subordonații săi, militarii Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someș”. Aceștia, dintre cele șase structuri de apărare antiaeriană aflate în poligon, au obținut cea mai mare medie la trageri, putând astfel raporta „misiune îndeplinită”.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER