Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Astăzi începe Electric Castle Festival. Efective mărite de polițiștii vor asigura ordinea la Bonțida

Publicat acum

pe

Electric Castle

Peste 50 de poliţişti acţionează suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a Electric Castle Festival de la Bonţida.

În perioada 25 – 28 iunie, pe perioada desfăşurării festivalului de muzică electronică, de la Bonţida, peste 50 de poliţişti clujeni vor acţiona zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Poliţiştii vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului, pentru fluidizarea traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul economic.

Sunt angrenaţi poliţişti de ordine publică, rutieră, investigații criminale şi de investigare a criminalităţii economice.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR:

 •  Săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;
 • Constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a sãvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socialã, precum şi actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formã, a unor astfel de grupuri de persoane, care incitã la dezordine socială;
 •  Aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdãresc, dacã nu s-au produs vãtãmãri ale integritãţii corporale sau sãnãtãţii, ori pagube materiale;
 •  Scrierea sau desenarea, fãrã drept, pe pereţii clãdirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţã comunã aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fãrã drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate;
 •  Provocarea ori participarea efectivã la scandal, în locuri sau localuri publice;
 •  Consumul de bãuturi alcoolice în locuri publice;
 •  Refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identitãţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificatã a organelor de urmãrire penalã sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu;
 •  Împiedicarea, sub orice formă, a organului de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori a altui organ de stat, de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice;

Totodată, polițiștii vă recomandă să fiţi atenţi la prietenii ,,de ocazie”:

 • Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant;
 •  Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător. Nu uitaţi că printre oameni amabili şi binevoitori puteţi întâlni adesea escroci, care vă pot influenţa să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victimele acestora;
 •  Nu intraţi în anturaje dubioase! Niciodată nu puteţi şti cu certitudine ce intenţii au persoanele pe care tocmai le-aţi cunoscut;
 • Feriţi-vă de plasatorii şi consumatorii de droguri, oricât de tentante ar fi „atenţiile” oferite (doze gratuite, bani, obiecte etc.).
 •  Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii. O bomboană, banala gumă de mestecat sau un suc pot conţine drogul care vă face dependenţi, fără voia voastră.

Dacă sunteţi martori la comiterea unei infracţiuni, anunţaţi poliţia prin

apelul unic de urgenţă 112!

Ştiri din zonă

Bărbat lovit de tren, în zona Someșeni din Cluj-Napoca. Medicii au constatat DECESUL

Publicat acum

pe

loading...

Un apel la 112 a anunțat în această după-amiază, în jurul orei 17, că o persoană a fost lovită de tren în Cluj-Napoca.

Din primele informații, evenimentul s-a petrecut în zona Someșeni. La fața locului intervin pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Avram Iancu” Cluj, un echipaj de prim-ajutor, dar și polițiștii.

Deocamdată nu se cunosc detalii despre starea victimei.

ACTUALIZARE: ”Polițiștii din cadrul Secției Transporturi Feroviare au fost sesizați despre producerea unui accident feroviar la ieșirea din stația Cluj Est. Conform primelor informații, un bărbat în vârstă de 65 de ani din Cluj-Napoca a fost lovit de trenul care se deplasa pe ruta Budapesta – Brașov. Din nefericire, a fost constatat decesul bărbatului de 65 de ani, trupul acestuia fiind transportat la IML în vederea necropsiei. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, anunță IPJ Cluj.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

A lovit două mașini ale poliției și a încercat să fugă. S-a tras inclusiv cu arma – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În încercarea sa de a scăpa de polițiștii care îl urmăreau, un tânăr în vârstă de 29 de ani din Apahida a avariat mai multe mașini, inclusiv două autospeciale ale oamenilor legii, și în final a ieșit cu mașina sa în decor. Acesta era băut și nu deținea permis de conducere.

În această după-amiază, în jurul orei 15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că pe raza Cartierului Buna Ziua un participant la trafic conduce haotic. Imediat au fost anunțate toate echipajele de pe raza orașului.

Conform oamenilor legii, la volan se afla un tânăr în varsta de 29 de ani din comuna Apahida. Acesta nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, avariind două autospeciale ale Poliției dispuse în vederea unui blocaj în trafic al respectivului autoturism și alte două autovehicule civile.

”S-a facut uz de armă de către un polițist aflat în misiune în plan vertical și asupra autovehiculului urmărit, iar pe strada Soporului autovehiculul condus de tânărul de 29 de ani a derapat, ieșind de pe partea carosabilă. Cel în cauza a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool în aerul pur expirat. La momentul opririi, bărbatul se afla singur în mașină. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere. Nu s-au înregistrat victime omenești”, anunță IPJ Cluj.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

O tânără de 18 ani s-a ÎNFIPT cu mașina într-o casă – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un accident de circulație a avut loc astăzi, în jurul orei 13, pe DN17D, în localitatea Chiuza.

Din primele informații, o tânără în vârstă de 18 ani, din Telcișor, care conducea un autoturism dinspre Beclean înspre Năsăud, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă și a ieșit în afara părții carosabile, unde a intrat în coliziune cu un imobil.

Din fericire, în urma accidentului nu au fost înregistrate victime (toate persoanele implicate au refuzat să fie transportate la spital).

Șoferița a fost testată de polițiștii bistrițeni cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare