Conectează-te cu noi

....

Politic

Astăzi se împlinesc 143 de ani de liberalism! Aurelian Mureșan, președintele PNL Dej, mesaj pentru toți liberalii dejeni

Publicat acum

pe

....

În urmă cu 143 de ani, la data de 24 mai 1875, la inițiativa mai multor lideri ai societății românești, printre care Dumitru și Ion C. Bratianu, C. A. Rosetti, Mihail Kogălniceanu, I. Ghica, Gh. Vernescu și frații Golești, a luat ființă Partidul Național Liberal, partid care și-a pus amprenta asupra celor mai importante evenimente din istoria modernă a României: Instaurarea Monarhiei Constituționale (1866), obținerea Independenței de stat (1877), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției (1923), Reforma Agrară (1921), Legea Electorală (1926) și relansarea economiei după criza din 1929-1933, prin deviza „PRIN NOI ÎNȘINE”.

....

În aceasta perioadă liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe baza căruia s-a construit România, principalul curent de gândire și acțiune al celei mai dinamice părți ale elitei românești.

Este datoria actualei generații să păstreze idealurile fondatorilor Partidului Național Liberal, să le îmbogățească aducându-le în actualitate și să le transmită mai departe noilor generații, reafirmând atașamentul față de valorile patriotismului și față de o Românie care își respectă patrimoniul istoric și valorile tradiționale.

Ținta liberalilor de astăzi este transformarea Partidului Național Liberal în cea mai puternică forță politică din România, motorul dezvoltării, progresului, modernizării și afirmării națiunii române în lume.

La ceas aniversar, dragi liberali, vă doresc multă sănătate, bucurii, succes în tot ce întreprindeți și vă urez, din suflet, LA MULȚI ANI!”, a transmis Aurelian Mureșan, președinte PNL Dej.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER