Conectează-te cu noi

Naţional

Atenție! Diclofenacul ar putea provoca boli grave de inimă

Publicat acum

pe

....

FOTO – Arhivă

Un medicament foarte popular în rândul românilor ar putea fi extrem de periculos, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal, citat de DoctorulZilei.

Banalul Diclofenac, calmant folosit contra durerilor articulare, s-ar putea dovedi un ucigaș tăcut, mai scrie sursa citată.

....

Unul dintre cele mai folosite medicamente din industria farmaceutică ar creşte şansele producerii unui infarct cu 50%, avertizează specialiştii britanici. Şocant este că numai în Regatul Unit peste şase milioane de persoane folosesc acest calmant şi antiinflamator împotriva reumatismului, durerilor de cap şi artritei. Majoritatea ar acuza aritmii cardiace.

Diclofenacul poate provoca insuficiență cardiacă, infarct și bătăi neregulate ale inimii, potrivit celui mai amplu studiu din acest gen privind acest medicament. Studiul a curpins șase milioane de oameni.

Conform cercetării, persoanele care iau Diclofenac timp de 30 de zile au un risc de 50% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară, comparativ cu cei care nu iau medicamente.

Este momentul să facem cunoscute riscul potenţial asupra sănătăţii adus de Diclofenac pentru a putea reduce utilizarea acestui medicament”, a afirmat unul dintre autorii studiului publicat în British Medical Journal.

Deși Diclofenacul este foarte eficient în tratarea durerilor, pe termen lung consecințele sunt grave!

Persoanele care urmează un tratament cu diclofenac au cu până la 50% şanse să moară în urma unui infarct”, potrivit unui cardiolog danez.

Diclofenacul este un inamic al sistemului cardiovascular, spre deosebire de paracetamol sau alte medicamente antiinflamatorii non-steroide”.

Studiul prezintă repercusiuni dramatice după doar o lună de tratament, pacienții putând ajunge foarte aproape de riscul unui infarct. Medicii avertizează că și cei care iau ibuprofen sunt supuși unui risc de infarct, doar că mai mic în comparație cu cei care folosesc diclofenac.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER