Conectează-te cu noi

Naţional

Atenție la carnea pe care o mâncăm de sărbători!

Publicat acum

pe

În preajma sărbătorilor de iarnă, cetățenii trebuie să fie atenți la carnea pe care o consumă, pentru a evita îmbolnăvirea cu trichineloză, transmite Radio Cluj.

Boala, răspândită în întreaga lume, este determinată de un vierme, care poate ajunge în organismul uman în urma consumului de carne contaminată. Procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele.

La om, majoritatea infecţiilor sunt asimptomatice, însă există şi forme clinice de boală cu evoluţie severă, care pot cauza moartea prin complicaţiile pe care le produc.
Boala nu se transmite interuman.

DSVSA recomandă cetățenilor să consume doar carne examinată, să se evite consumul de preparate crude sau insuficient prelucrate termic, iar achiziţionarea cărnii să se facă doar în centrele comerciale specializate.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER