Conectează-te cu noi

Naţional

ATENȚIE LA RODII! ANSVSA retrage 29 de tone importate din Turcia

Publicat acum

pe

rodii

În acest interval, inspectorii ANSVSA au controlat 81 de transporturi de produse de origine nonanimală, importate din următoarele ţări terţe: Turcia, Argentina, Egipt, Ucraina, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Africa de Sud care au însumat o cantitate de 1859.82 tone.

Dintre acestea, 17 transporturi au fost verificate în punctele finale de import (depozite autorizate) şi 64 de transporturi în Posturile de Inspecţie la Frontieră: Constanţa Nord, Constanţa Sud, Sculeni, Galaţi, Albiţa, Moraviţa.

Din fructele şi legumele verificate: ardei gras, roşii, fasole, pere, lămâi, struguri, portocale, prune, smochine, rodii, piersici, mere au fost prelevate probe în vederea analizării în laborator pentru determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide.

Au fost prelevate şi analizate în perioada menţionată 14 de probe, nu au fost înregistrate depăşiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide.

Probele analizate au avut rezultate conforme, cu excepţia a 2 probe de rodii provenite din Turcia, la care a fost depăşită limita maximă admisă pentru pesticidul acetamiprid, dar conform formulei EFSA nu sunt depăşite ArfD şi ADI (doza acută de referinţă şi aportul alimentar zilnic).

Cantitatea de rodii la care a fost constată depăşirea limitei maxime admise pentru pesticidul acetamiprid este de 29.074 de kg, din care a fost regăsită în depozit o cantitate de 1.155 de kg, care a fost sechestrată şi trimisă spre distrugere.

Acţiunea de retragere de pe piaţă a lotului respectiv de rodii este în curs de desfăşurare.

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi municipiului Bucureşti au iniţiat toate măsurile legale ce se impun în vederea protejării sănătăţii publice.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER