Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

ATENȚIE ȘOFERI! COD GALBEN de polei în județul Cluj

Publicat acum

pe

polei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică de tip nowcasting COD GALBEN de polei, valabilă pentru județul Cluj.

Atenționarea este valabilă în intervalul orar 12:10 și 14:10. Aceasta vizează anumite zone din judeţul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca și drumurile naționale și europene.

Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere, polițiștii recomandă conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:

– în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este umed, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;

– în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

– pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers;

– în zonele în care temperaturile sunt scăzute şi plouă, conducătorii auto trebuie să ţină cont de faptul că ploaia poate îndepărta materialul antiderapant, iar carosabilul poate deveni alunecos. De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

FOTO – Arhivă

 

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER