Conectează-te cu noi

Naţional

Atenție șoferi! Noul cod rutier aduce schimbări majore!

Publicat acum

pe

Politia politisti ipj cluj razie filtru (3)

Noul cod rutier prevede amenzi uriaşe şi sancţiuni atât pentru şoferii indisciplinaţi, cât şi pentru cei agresivi, potrivit a1.ro.

Proiectul de lege a primit deocamdată un aviz de respingere în comisia pentru transporturi din Senat. Dar poliţiştii vin cu noi sugestii.

Nici cifrele din studii nu impresionează, deşi, se fac de ani de zile. 5 din 10 şoferi se uită în telefon, şi nu în direcţia de mers, atunci când îl folosesc la volan. Iar numărul accidentelor rutiere creşte. Dacă tragediile nu conving pe nimeni să folosească handsfree-ul, poate reuşesc amenzile. Peste 600 de lei – potrivit unui nou proiect de cod rutier.

La fel de mare e amenda şi în cazul celor care nu poartă centura de siguranţă. Anul trecut, în Europa, și-au pierdut viața peste 26.000 de persoane. În România, cifra a fost de 1.893.

O sancţiune şi mai mare este prevăzută pentru cei care nu sunt prieteni cu mediul înconjurător.

Dacă aveţi obiceiul de a va arunca gunoaiele pe geam cand va aflati in trafic sa stiti ca un ambalaj va poate costa 1000 de lei. lar aceasta suma ar putea ajunge amenda pt soferii necivilizati.

Noile modificări nu le convin şoferilor, dar nici comisiei de transporturi din cadrul Senatului. Sindicaliştii din poliţie vin cu alte soluţii pentru prevenirea accidentelor. Termenul pentru adoptarea legii este 26 octombrie.

 

Sursa – a1.ro

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER