Conectează-te cu noi

....

Naţional

ATENȚIE ȘOFERI! Poliția avertizează asupra obligativității folosirii cauciucurilor de iarnă

Publicat acum

pe

Cauciucuri anvelope iarna politia
Poliția Română recomandă respectarea regulilor de circulaţie, precum şi a indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în trafic, mai ales în contextul atenţionărilor meteorologice din care reiese că vremea se va răci, vântul va prezenta intensificări și vor fi precipitații, predominat sub formă de ninsori, existând riscul apariției poleiului.

Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranţă, deoarece, avertizează Poliția Rutieră, distanţa de frânare în condiții de carosabil umed ori acoperit de zăpadă sau polei, este mult mai mare. Aceștia trebuie să evite să acţioneze brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece pot derapa foarte uşor!

....

Poliția recomandă pietonilor să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic şi să traverseze drumurile numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă!

NU UITAȚI! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

CITEȘTE ȘI:

INFORMARE METEO. Vremea se va răci accentuat în următoarele zile

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER