Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Au ajuns primele doze de vaccin antigripal în județul Cluj!

Publicat acum

pe

Primele doze de vaccin antigripal, care au ajuns în județul Cluj, sunt destinate medicilor, asistentelor și infirmierilor din unitățile sanitare care intră în contact direct cu bolnavii. În cazul acestora, riscul de îmbolnăvire este crescut și de aceea beneficiază de vaccinare gratuită, scrie Radio Cluj.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, a precizat că au fost primite suficiente doze de vaccin pentru a onora toate cererile venite din partea spitalelor.

Au sosit primele doze de vaccin antigripal, care vor fi distribuite către personalul unităților medicale cu paturi, unităților medicale de primiri urgențe, Serviciului Județean de Ambulanță și SMURD. Sunt cele mai importante linii care intră în contact direct cu pacienții, astfel încât, la începerea sezonului, personalul medical să fie protejat, mai ales că este un personal foarte dificil de înlocuit”, a declarat Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Sănătății, în a doua jumătate a lunii octombrie va începe și vaccinarea populației.

De vaccin antigripal gratuit beneficiază pacienții cu afecțiuni cronice, gravidele, persoanele în vârstă și copiii.

Șeful DSP Cluj, Mihai Moisescu, spune că, la fel ca și în anii precedenți, campania de vaccinare a populației se va derula prin intermediul medicilor de familie.

Restul dozelor de vaccin antigripal sosesc la jumătatea lunii octombrie, moment în care începe oficial și sezonul de vaccinare antigripală a populației. Dozele de vaccin trebuie să sosească între 15 și 21 octombrie. Ele vor fi distribuite medicilor de familie, în vederea vaccinării grupelor de risc pentru gripă a populației”, a mai spus Moisescu.

Pentru vaccinarea antigripală a populației, Ministerul Sănătății a achiziționat un milion de doze de vaccin. Această cantitate urmează să fie împărțită către toate județele, proporțional cu numărul populației, dar și cu numărul de pacienți cu risc crescut de îmbolnăvire, care se află în evidențe la nivelul fiecărei zone a țării.

 

Sursa – Radio Cluj

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER