Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Au ajuns primele doze de vaccin antigripal în județul Cluj!

Publicat acum

pe

loading...

Primele doze de vaccin antigripal, care au ajuns în județul Cluj, sunt destinate medicilor, asistentelor și infirmierilor din unitățile sanitare care intră în contact direct cu bolnavii. În cazul acestora, riscul de îmbolnăvire este crescut și de aceea beneficiază de vaccinare gratuită, scrie Radio Cluj.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, a precizat că au fost primite suficiente doze de vaccin pentru a onora toate cererile venite din partea spitalelor.

Au sosit primele doze de vaccin antigripal, care vor fi distribuite către personalul unităților medicale cu paturi, unităților medicale de primiri urgențe, Serviciului Județean de Ambulanță și SMURD. Sunt cele mai importante linii care intră în contact direct cu pacienții, astfel încât, la începerea sezonului, personalul medical să fie protejat, mai ales că este un personal foarte dificil de înlocuit”, a declarat Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Sănătății, în a doua jumătate a lunii octombrie va începe și vaccinarea populației.

De vaccin antigripal gratuit beneficiază pacienții cu afecțiuni cronice, gravidele, persoanele în vârstă și copiii.

Șeful DSP Cluj, Mihai Moisescu, spune că, la fel ca și în anii precedenți, campania de vaccinare a populației se va derula prin intermediul medicilor de familie.

Restul dozelor de vaccin antigripal sosesc la jumătatea lunii octombrie, moment în care începe oficial și sezonul de vaccinare antigripală a populației. Dozele de vaccin trebuie să sosească între 15 și 21 octombrie. Ele vor fi distribuite medicilor de familie, în vederea vaccinării grupelor de risc pentru gripă a populației”, a mai spus Moisescu.

Pentru vaccinarea antigripală a populației, Ministerul Sănătății a achiziționat un milion de doze de vaccin. Această cantitate urmează să fie împărțită către toate județele, proporțional cu numărul populației, dar și cu numărul de pacienți cu risc crescut de îmbolnăvire, care se află în evidențe la nivelul fiecărei zone a țării.

 

Sursa – Radio Cluj

Ştiri din zonă

CLUJ | Poliția, Ambulanța, Pompierii și SMURD-ul se reunesc într-un singur dispecerat!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Consiliul Județean Cluj a aprobat asocierea cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” (ISU) al Județului Cluj în vederea dezvoltării unor componente ale Sistemului de Management al Situațiilor de Urgență.

Unul dintre principalele obiective ale acestei asocieri îl reprezintă operaționalizarea Dispeceratului Integrat care urmează să devină pe deplin funcțional, în cel mai scurt timp, la sediul ISU Cluj. În acest scop, Consiliul Județean Cluj a alocat pentru anul 2020 suma de 250.000 de lei, fonduri necesare în vederea dotării dispeceratului cu aparatură informatică de ultimă generație.

Principalul avantaj al Dispeceratului Integrat este acela că reunește, în aceeași locație, reprezentanți ai principalelor instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, respectiv ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, atât pe componenta de pompieri cât și pe cea de S.M.U.R.D., ai Serviciului Județean de Ambulanță, Inspectoratului Județean de Poliție, Jandarmeriei, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Poliției Locale. În acest fel, se scurtează considerabil timpul de reacţie la alertă, autorităţile reușind să intervină într-un timp mult mai scurt.

Chiar dacă nu se află în subordinea sa, Consiliul Județean Cluj și-a făcut un obicei din a sprijini financiar activitatea ISU Cluj. Astfel, în ultimii ani, Consiliul Judeţean a alocat în acest sens nu mai puţin de 7 526 090 lei, bani folosiți atât pentru derularea misiunilor, prin achiziționarea de combustibil, cât, mai ales, pentru diferite proiecte majore precum realizarea Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi Dispeceratul Integrat, înfiinţarea şi funcţionarea de subunităţi SMURD în câteva dintre cele mai mari comune din județ sau cofinaţarea proiectului european „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru situații de urgență din Transilvania de Nord”, proiect care a adus în dotarea ISU Cluj zeci de autospeciale și echipamente ultramoderne de intervenție.

Banii pe care i-am alocat din bugetul propriu vor contribui, cu siguranță, la asigurarea unui plus de eficiență în acele situații care presupun o intervenție promptă și concertată a ISU și a celorlalte instituții angrenate. Devenit pe deplin funcțional, dispeceratul integrat va contribui esențial la reușita multor misiuni complexe și la salvarea vieții și a bunurilor a numeroși clujeni”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Încă o viață luată de GRIPĂ în județul Cluj! Numărul deceselor ajunge la 45 la nivel național

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Un bărbat de 55 de ani a murit de gripă, în Cluj. Bilanţul persoanelor decedate din cauza gripei ajunge la 45.

Medicii au confirmat un nou deces cauzat de gripă, fiind vorba de un bărbat de 55 de ani din judeţul Cluj.

Acesta avea şi alte probleme medicale şi nu era vaccinat antigripal. A fost confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare.

Bilanţul persoanelor decedate din cauza gripei ajunge la 45.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Impresii de șofer! Bărbat fără permis, depistat de polițiști pe DN17, între Beclean și Șintereag

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Sâmbătă, 22 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Romuli.

Acesta a fost depistat pe drumul național 17, între localitățile Șintereag și Beclean, în timp ce conducea un autoturism, deși nu avea acest drept, întrucât nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare