Naţional
Avantajele rezervoarelor din oțel inoxidabil
Publicat acum
2 anipe
Popularitatea rezervoarelor din inox este într-o continuă creștere în zilele noastre. Antreprenorii apelează din ce în ce mai des aceste modele – pentru liniile de proces, transport și depozitare.
În cele ce urmează, descoperă care sunt avantajele principale ale acestor confecții metalice.
Avantajele rezervoarelor din inox
Ce este atât de bun la oțelul inoxidabil? În primul rând, respectă cerințele de igienă, întrucât rugozitatea lor este minimă și nu există fisuri sau pori. Aceste rezervoare inox pot fi realizate prin ștanțare sau prin tragere rotativă sau prin sudare, urmată de șlefuirea cusăturilor. Suprafața acestora este ușor de curățat după utilizare. Există și alte avantaje la fel de importante:
- Durabilitatea
În pofida grosimii subțiri a pereților, aceste confectii metalice inox pot rezista la sarcini și șocuri destul de serioase. Nu este nevoie să vă faceți prea multe griji cu privire la integritatea vaselor, întrucât nimic nu se va vărsa din acestea. Din același motiv, conținutul este ușor de sigilat, acest lucru facilitând transportul și depozitarea alimentelor. Deși oțelul inoxidabil este mai scump decât oțelul convențional, acesta folosește mai puțin material datorită fiabilității sale mai mari. Acesta este în mare parte motivul pentru care prețul produsului este în cele din urmă rezonabil.
- Rezistența la coroziune
Oțelul inoxidabil nu este afectat de factorii de mediu agresivi. Acesta poate funcționa timp de mulți ani în soluții alcaline, acide și chiar în unele soluții de clorură.
Aceste caracteristici rămân neafectate, indiferent de variațiile de temperatură.
- Manufacturabilitate
Acesta este un oțel ductil. Este bun pentru sudură, relativ ușor de tăiat și îndoit, ceea ce face ca producția de bunuri să fie mai ușoară și mai ieftină.
Oțelul inoxidabil este potrivit pentru o gamă largă de produse și confecții metalice. Acesta are o durată de viață foarte lungă.
- Estetică
Metalul lucios sau periat arată elegant și modern. În plus, un tratament special al suprafeței poate îmbunătăți și mai mult aspectul rezervorului.
Datorită principalelor avantaje enumerate, acest oțel este optim pentru industria alimentară. Vasele de gătit nu trebuie înlocuite după câțiva ani pentru că s-au spart, precum cele din ceramică, sau s-au crăpat, precum cele din plastic, au ruginit sau s-au ciobit de smalț. Funcționează în orice mediu și este potrivită pentru aproape orice. Recipientele din inox sunt rezistente, de lungă durată, potrivite pentru toate standardele și nu necesită o întreținere suplimentară. Această versatilitate este convenabilă și economisește mulți bani.