Conectează-te cu noi

Naţional

Avertismentul medicilor în privința administrării vitaminei D copiilor din România

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și-a asociat numele cu această prețioasă vitamină, care ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor. El intenționează să pună bazele unui program de administrare gratuită a vitaminei D, tuturor copiilor din România, pentru a preveni rahitismul, scrie Radio Cluj.

Medicul primar pediatru Maria Dreghiciu din Cluj, recunoaște efectele benefice ale administrării de vitamina D la vârstele mici, mai ales la sugari, dar avertizează că, asemenea tratamente se fac numai sub supravegherea doctorului, existând riscul de supradozaje, mai arată sursa citată.

Se știe că un aport prea mare de vitamina D provoacă în organism o acumulare de calciu, care poate duce, printre altele, la formarea de calculi renali.

Nici Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă tratarea în masă cu vitamina D pentru combaterea malnutritiei la copii.

Un regim alimentar echilibrat (cu ouă, carne, lapte și peste) poate asigura aportul necesar de vitamina D în perioadele însorite ale anului, spun nutriționiștii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER