Conectează-te cu noi

Naţional

BAC 2020 | Mâine are loc prima probă, la Limba și Literatura Română

Publicat acum

pe

Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a s-au înscris pentru a susţine bacalaureatul, care începe mâine, cu proba la Limba și Literatura Română.

BAC 2020 – sesiunea iunie-iulie 2020 – începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi a specializării – este programată joi. Probele încep la ora 9, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. La intrare le va fi măsurată temperatura, care nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius. Va fi organizată o sesiune specială, în 6 iulie, pentru elevii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până la ora 12), numele şi a prenumele candidatului fiind anonimizate. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16-20, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8-12. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iulie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER