Conectează-te cu noi

Social-Cultură

BACALAUREAT 2017, sesiunea de toamnă. Peste 100 de absolvenți susțin astăzi, la Dej, prima probă scrisă

Publicat acum

pe

Bacalaureatul de toamnă a început astăzi cu proba la limba și literatura română. Examenul este susținut atât de absolvenții din acest an care nu au luat Bacalaureatul în prima sesiune, cât și de cei care au picat examenul în anii trecuți.

Potrivit Ministerului Educației, este pentru prima dacă când sesiunea de Bacalaureat debutează cu probele scrise.

La această sesiune a ecamenului de Bacalaureat în județul Cluj s-au înscris 952 de candidaţi, dintre care 139 în Dej, 158 la Turda și 655 în Cluj-Napoca.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, au fost organizate 4 centre de examen: Colegiul Tehnic Turda, Colegiul Tehnic de Comunicaţii Augustin Maior Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Dej, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca.

Bacalaureatul continuă pe 23 august, cu proba obligatorie de profil, iar pe 24 august, absolvenţii de liceu vor susţine proba la alegere, în funcţie de profil şi specializare.

Conform calendarului, pe 25 şi pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

În zilele de 29 și 30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 și 31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Afişarea primelor rezultate va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 16.00, iar elevii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii, între orele 16:00 -20:00.

În perioada 2 – 5 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER