Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea școlilor din Nireș și Sânmărghita

Publicat acum

pe

Scoala Nires Sanmarghita Primaria Mica

Primăria Comunei Mica a reușit să obțină de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice finanțare pentru reabilitarea și modernizarea școlilor din localitățile Nireș și Sânmărghita.

În cursul zilei de astăzi vom trimite la București documentația necesară, solicitată de Ministerul Dezvoltării, pentru a primi finanțarea, pe care am obținut-o în urma unei cereri făcute în luna septembrie a acestui an.

Investiția la unitatea de învățământ din Nireș va fi de 960 mii lei, din care 904 mii lei sunt de la bugetul de stat, iar diferența va fi suportată de la bugetul local. La Sânmărghita, valoarea investiției se ridică la 720 mii lei, din care 672 mii sunt primiți de la bugetul de stat, iar la fel si aici, diferența va fi suportată de la bugetul local”, a afirmat Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica.

Obiectivele de investiții „Reabilitare și modernizare Școala Clasele I-IV și grădiniță, sat Sânmărghita, comuna Mica, județul Cluj” și „Reabilitare și modernizare Școala Clasele I-VIII și grădiniță, sat Nireș, comuna Mica, județul Cluj”, în cadrul PNDL, sunt incluse la finanțare în perioada 2016-2019.

Este o mare realizare pentru comuna noastră, ținând cont de faptul că de 26 de ani școlile din comună nu sunt autorizate, iar la Mănăstirea și Mica școlile au fost închise, iar mulții copii din satele noastre au ales să meargă la școala la Dej.

Nici să nu ne surprindă acest lucru dacă ne gândim că unitățile de învățământ din comuna noastră, pe lângă multe alte lipsuri, nu au grupuri sociale și apă potabilă”, a mai spus Zelencz.

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER