Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Bărbat din Gherla cercetat pentru piraterie informatică

Publicat acum

pe

 

imageResize

În urma cercetarilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de trei bărbaţi, din Cluj-Napoca şi Gherla.

Aceştia sunt cercetaţi pentru infracţiunea de punere la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet ori prin alte reţele de calculatoare, fără drept, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.

În urma investigaţiilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză, prin intermediul calculatorului conectat la internet, ar fi pus la dispoziţia publicului cantităţi semnificative de fonograme cu scopul de a putea să descarce fişiere de pe alte sisteme de calcul, conectate la aceeaşi reţea, fără autorizarea titularilor de drepturi.

Prejudiciul urmează să fie stabilit de către reprezentanţii titularilor de drepturi încălcate în urma evaluării pagubei create prin fapta ilicită.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul încălcării prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER