Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Bărbat din Țaga, în vârstă de 108 ani, sărbătorit de Ziua Veteranilor de Război – FOTO

Publicat acum

pe

Data de 29 aprilie aduce împreuna militari și civili, întreaga societate, pentru a-i sărbători pe românii care și-au apărat țara în cea de-a doua conflagrație mondială. Ziua Veteranilor de Război reprezintă un moment de suflet pentru Armata României și, mai ales, un prilej de a le prezenta onorul celor care au scris parte din istoria țării și a instituției apărării.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, în cadrul campaniei naționale „ONOR VETERANILOR DE RĂZBOI”, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce au sacrificat, dăruit și realizat în numele României, o echipă din cadrul comandamentului Bazei 4 Logistică  „TRANSILVANIA” a vizitat veteranii de război din zona de responsabilitate pentru a le înmâna scrisori de recunoștință transmise de ministrul apărării naționale și pachete cadou. Cel mai longeviv dintre ei este domnul colonel în retragere Rus Iosif, care are onorabila vârstă de 108 ani, urmat de domnul căpitan în retragere Pop Gheorghe, în vârstă de 101 ani.

Colonel în retragere Rus Iosif s-a născut în 28 octombrie 1915 în comuna Țaga, a terminat școala de învățători în perioada interbelică, apoi a luptat pe front în cel de-al Doilea Război Mondial, după ce în 1940 a absolvit Școala de ofițeri în rezervă. Vizitat astăzi la Gherla, acesta a depănat amintiri de pe front cu atât de multe detalii, de parcă faptele s-ar fi petrecut recent.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER