Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Bărbați din Gherla și Sântioana, acuzați de braconaj în județul Sălaj

Publicat acum

pe

peste_lucijr66.blogspot_com-680x365

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a fost sesizat telefonic în cursul nopţii de duminică spre luni de către un reprezentant al A.J.V.P.S. Sălaj despre faptul că doi bărbaţi braconează pe lacul de acumulare Vărşolţ, în judetul Salaj.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat în cel mai scurt timp la faţa locului unde a surprins un barbat de 35 de ani, din Gherla, şi un barbat de 41 de ani, din localitatea Sântioana, în timp ce scoteau din lacul de acumulare Vârşolţ, cu ajutorul unei bărci pneumatice, o plasă monofilament de 1000 m în care se aflau prinşi peste 500 de peşti din speciile plătică, caras şi crap.

Pe numele celor doi bărbaţi, jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 64, lit. b) din O.U.G. nr. 23/2008 Republicată – „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală” respectiv art. 64, lit. k) „ producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.”

Dosarul cu actele de constatare a infracţiunii urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei în vederea continuării cercetărilor.

foto: arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER