Conectează-te cu noi

Social-Cultură

BĂTAIE DE JOC! Tineri din Dej, neprogramați la proba practică pentru permis – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

După ce au stat la coadă zeci de minute pentru a fi programați la ”oraș”, mai mulți tineri din Dej care vor să obțină permisul de conducere au aflat că nu mai sunt locuri disponibile și că trebuie să facă un nou drum la Cluj. Luna viitoare! Cei mai norocoși dintre ei au prins ultima zi de joi din aprilie.

Încă de azi-dimineață, de la ora 6, zeci de persoane din tot județul s-au așezat la coadă, pe strada Albac din Cluj-Napoca, pentru a fi programate la traseu. La rândul care ulterior a fost format din sute de oameni s-au aflat și numeroși dejeni, veniți de la 60 de kilometri distanță.

După zeci de minute de așteptare, cei care au fost acolo de la primele ore ale dimineții au reușit să se programeze pentru susținerea examenului practic la Dej, însă cei mai mulți dintre ei au rămas cu buza umflată și au fost rugați să revină luna viitoare.

Unii dintre tinerii din Dej – care s-au aflat în prima parte a coloanei de oameni – au fost programați în luna aprilie. Cei mai norocoși dintre ei ”au prins” data de 25, ultima zi de joi a lunii viitoare. Ulterior acestei date nu s-au mai făcut programări pentru examinare în Dej (unde susțin proba practică și gherlenii!), oamenii rămași pe dinafară – neprogramați – fiind nevoiți să facă cale întoarsă. Se vor putea întoarce de-abia luna viitoare pentru a fi programați… în mai!

”Este o bătaie de joc! Mergi și stai acolo patru ore, în vânt, și apoi te trimite acasă… Eu m-am trezit la ora 5 ca să pot ajunge cât mai repede, dar cu toate acestea am stat la coadă 4 ore sau poate chiar mai mult. Nici nu am apucat să ajung la jumătatea cozii că deja anunța un domn că locurile pe Dej s-au terminat. Sunt dezorganizați și își bat joc de oameni! Ce le este așa greu să mărească numărul de locuri pentru oraș sau să adauge o zi de examinare în plus?”, a declarat pentru Dej24.ro unul dintre tinerii nemulțumiți de situație.

De cealaltă parte, prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș susține că a cerut mai multe serii de examinare în Dej (acum examenul practic se susține doar joia).

„Am scăzut foarte mult timpul de așteptarea față de cum era acum 1 an, însă nu am ajuns unde ne dorim, dar vom ajunge acolo. Oricum eu i-am dispus domnului Florian Dan să programeze mai multe serii de examinare în Dej, deoarece acolo este coada cea mai mare. De menționat este faptul că în Dej circa 40% din cei care vin să dea examenul sunt din județele Bistrița și Sălaj. Cine îi trimite să se ducă să formeze acolo coadă de la 6? Noi nu îi încurajăm să facă treaba asta și vă rugăm și pe dumneavoastră să îi îndreptați spre normalitate. Într-adevăr, este un termen de așteptare, dar nu te ajută cu nimic să te duci acolo la 6 dimineața”, a declarat pentru Ziar de Cluj Ioan Aurel Cherecheș.

ACTUALIZARE ora 18:30: Un instructor auto a surprins coada de oameni formată azi-dimineață pe strada Albac și confirmă informațiile Dej24.ro: locurile pentru examinare în Dej s-au epuizat devreme, iar mulți oameni au rămas neprogramați.

”Acesta era rândul la ora 8:10, înainte de începerea programului, iar la ora 10 deja locurile erau epuizate pentru examinare în Dej pe toată luna aprilie. Următoarele programări se vor face în 2 aprilie pentru luna mai. Este bătaie de joc ce se întâmplă! Eu sunt instructor de 15 ani, dar așa ceva nu s-a mai întâmplat. O să acționăm pe toate căile posibile să schimbăm situația asta, iar până atunci vom merge cu mașinile să dăm examen la Cluj cu acei candidați care nu mai pot aștepta și se programează la Cluj-Napoca pentru examen! Trăiască Republica Socialistă!”, a scris instructorul.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER