Conectează-te cu noi

Naţional

Bijuteriile unicat, accesorii mereu în tendințe care îți pun în evidență frumusețea

Publicat acum

pe

loading...

Orice femeie cunoaste faptul ca o tinuta perfecta necesita foarte multa atentie, dar mai ales o accesorizare exceptionala. Mai mult decat atat, probabil nu mai reprezinta pentru nimeni un secret faptul ca bijuteriile sunt acele accesorii care reusesc de fiecare data sa ne faca sa ne simtim mai frumoase, mai stralucitoare si desigur, mult mai atragatoare. Bijuteriile ne completeaza tinutele in moduri care mai de care mai spectaculoase, fapt pentru care acestea sunt de nelipsit din garderoba feminina. Din acest motiv, cu siguranta nu gresim daca spunem ca bijuteriile sunt o parte importanta a tinutelor noastre de zi cu zi.

Bijuteriile unicat reprezinta fara doar si poate cele mai inspirate alegeri pe care le putem face in momentul in care ne dorim niste accesorii originale, care sa ne puna trasaturile in evidenta intr-un mod cat mai inedit. O gama foarte larga de bijuterii unicat se regasesc in cadrul magazinului Mysterylines.ro, magazin unde cu siguranta vei reusi sa gasesti cele mai frumoase bijuterii originale pentru a-ti accesoriza tinutele intr-un mod unic. Nu ai purtat inca niste accesorii unicat la evenimentele importante din viata ta, iata cateva motive pentru care este timpul sa o faci!

Bijuteriile unicat te ajuta sa ai tinute cu adevarat spectaculoase.

De cele mai multe ori, observam peste tot in jurul nostru diverse bijuterii care mai de care mai interesante, insa nu de putine ori acestea sunt mult prea simple si mult prea banale. Acest lucru se datoreaza faptului ca in general aceste bijuterii sunt create in functie de un tipar prestabilit, astfel; ca de cele mai multe ori acestea arata aproape identic. Avantajul bijuteriilor unicat se datoreaza faptului ca acestea nu respecta un anume tipar, astfel ca acestea au forme si un design unic pe care nu il regasim la bijuteriile clasice. Cu alte cuvinte, bijuteriile unicat ne vor ajuta sa stralucim in orice circumstanta.

Bijuteriile unicat ne ofera un plus de incredere in noi.

Bijuteriile unicat ne dau posibilitatea de a ne accesoriza tinutele in moduri care mai de care mai interesante si mai atractive, astfel ca trebuie sa fim onesti cu noi si sa recunoastem ca ne simtim mult mai increzatoare in fortele proprii atunci cand tinutele noastre arata impecabi. Bijuteriile unicat, indiferent ca vorbim despre inele, cercei, bratarii sau coliere, cu siguranta fiecare dintre aceste accesorii vor reusi sa aduca un plus de eleganta si stil tinutelor noastre elegante.

O bijuterie unicat iti subliniaza mult mai bine trasaturile.

Un lucru pe care bijuteriile unicat il fac foarte bine este acela ca reusesc cel mai bine sa ne sublinieze trasaturile. O pereche de cerceii sau un colier va reusi sa atraga atentia in zona fetei, in timp ce un inel sau o bratara ne vor scoate in evidenta finetea mainilor. Asadar, alege sa fii intotdeauna indrazneata si o prezenta de invidiat prin alegerea unor bijuterii care sa te reprezinta cel mai bine si care reusesc sa iti sublinieze frumusetea feminina in cele mai unice moduri!

 

Naţional

Calendarul și metodologia înscrierii copiilor în clasa pregătitoare

Publicat acum

pe

loading...

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar – clasa pregătitoare – este cuprinsă între 4 şi 23 martie, iar cea de-a doua – între 23 şi 30 aprilie, potrivit ordinului de ministru privind aprobarea calendarului şi a metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2020 – 2021, publicat vineri în Monitorul Oficial.

Părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar – clasa pregătitoare – dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii celor mici la grădiniţă în grupa mare, se arată în document.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi la unitatea solicitată. Pe locurile libere se înscriu şi, ulterior, sunt înmatriculaţi cei care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi.

Potrivit ordinului de ministru, pe 24 februarie, şcolile şi Inspectoratele şcolare judeţene afişează circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare.

Pe 26 martie, Comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar procesează cererile de înscriere cu ajutorul aplicaţiei informatice şi se face repartizarea la şcoala de circumscripţie.

Între 27 şi 30 martie vor fi procesate, la nivelul unităţilor de învăţământ, cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Tot în această perioadă vor fi admise sau respinse aceste cereri la nivelul comisiei, prin aplicarea criteriilor generale şi specifice de departajare şi validarea de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ a listei candidaţilor admişi în această fază.

Pe 31 martie vor fi analizate cererile părinţilor care au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.

Pe 1 aprilie vor fi afişaţi, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar, candidaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc între 23 şi 30 aprilie, când vor fi depuse cereri-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Pe 7 mai se va afişa la fiecare unitate de învăţământ lista finală a copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Între 8 şi 15 mai vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile pentru copiii care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. 

Continuă să citești

Naţional

Ministerul Sănătăţii: Românii care se întorc în ţară din zonele italiene cu coronavirus, puşi în carantină

Publicat acum

pe

loading...

Ministerul Sănătăţii anunță printr-un comunicat aptul că până în prezent nu sunt raportate de către autorităţile italiene cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus.

„În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre cele 2 ţări. Autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autorităţile italiene”, se arată în comunicat.

Măsurile vor fi transmise de către Ministetul Sănătăţii către unităţile sanitare şi medici de familie.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale şi aeriene. Ministerul Sănătăţii va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei.

Toate persoanele care se încadrează în definiţia de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unităţile sanitare unde acestea se prezintă (unităţile primiri urgenţe, spitale, medici de familie) la direcţiile de sănătate publică şi la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

„În aceste zile, Ministerul Sănătăţii va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină şi pentru managementul cazurilor suspecte şi confirmate de infecţie cu coronavirus (COVID-19). Va fi extinsă campania de informare a populaţiei privind infecţia cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale şi colective care trebuie luate şi va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluţia situaţiei la nivel internaţional şi eventualele măsuri suplimentare luate de autorităţile române”, se mai arată în comunicat.

Continuă să citești

Naţional

Numărul deceselor cauzate de GRIPĂ a ajuns la 44!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei a ajuns la 44, a anunţat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele patru persoane decedate sunt femei confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09: una în vârstă de 41 de ani, din judeţul Iaşi, una de 79 de ani, din judeţul Neamţ, o alta de 64 de ani, din Bucureşti, şi o femeie de 43 de ani, din judeţul Iaşi.

Niciuna din cele patru persoane nu fusese vaccinată antigripal. Femeia din judeţul Iaşi de 41 de ani nu avea condiţii medicale preexistente cunoscute.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare