Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Biserica Ortodoxă din Batin și-a sărbătorit duminică hramul – FOTO

Publicat acum

pe

Parohia Ortodoxă Batin a îmbrăcat duminică, 1 iulie, haine de sărbătoare. Credincioșii, în frunte cu păstorul lor sufletesc, au organizat hramul bisericii, care îi are ca ocrotitori pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

În prezența unui număr foarte mare de credincioși, atât din parohie cât și din parohiile învecinate, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, avându-l în frunte pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În cuvântul de învățătura, părintele Benedict Vesa le-a vorbit credincioșilor despre pericopa evanghelică a duminicii, subliniind faptul că „fiecare credincios ar trebui să se preocupe mai mult de suflet decât de cele materiale, pentru a duce o viață curată și a nu trăi în mizerie, asemenea porcilor, care au fost dați exemplu in Sfânta Evanghelie”.

De asemenea, Părintele Arhimandrit le-a vorbit credincioșilor și despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii parohiei. La final a adresat felicitări pentru buna organizare a acestei zile importante pentru Parohia Batin, subliniind faptul că: „este foarte importantă colaborarea dintre preot și credincioșii săi, care vâslesc împreună pe corabia care duce către Împărăția lui Dumnezeu”.

Părintele paroh Adrian Bolog a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile Sale, părintelui Benedict Vesa pentru bucuria oferită credincioșilor prin prezența sa, oficialităților prezente pentru tot sprijinul acordat și credincioșilor pentru implicarea în realizarea acestei frumoase sărbători.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER