Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Biserica ortodoxă „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej și-a sărbătorit hramul – VIDEO

Publicat acum

pe

Vineri, 9 noiembrie, credincioșii Parohiei „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul” din Dej și-au serbat al VIII-lea hram. Ca în fiecare an, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, alături de un numeros sobor de clerici.

Pe lângă numărul mare de credincioși prezenți, la eveniment au luat parte și reprezentați ai autorităților centrale și locale din Dej, Cluj și Brașov. În acest an slujba a avut o frumusețe aparte datorită răspunsurilor date la Sfânta Liturghie de către Corala Psalmodia Transylvanica, dirijată de către pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În cadrul slujbei, Costinel Șoaită, directorul executiv al Asociației Filantropia Dej, a fost hirotonit întru preot pe seama Centrului de Servicii Sociale „Sfânta Ana” din Dej. Părintele Costinel, cel care a pus bazele serviciilor sociale ale Protopopiatului Dej, va oferi acum asistență religioasă persoanelor de la Centrul Social aflat acum în faza de construcție.

Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej a fost înființată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei în august 2011, iar de atunci este păstorită de către părintele Ioan Buftea, actualul protopop de Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER