Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Dej și-a cinstit ieri ocrotitorii – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Miercuri, 8 noiembrie, a fost sărbătorit hramul Parohiei Dej I prin celebrarea Sfintei Liturghii, oficiată de către părintele prof. univ. dr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB Cluj-Napoca, înconjurat de un numeros sobor de preoţi, din care a făcut parte şi preotul Ioan Buftea, protopop al Dejului.

În cuvântul de învăţătură, părintele profesor Ioan Chirilă a vorbit despre cei doi Arhangheli cinstiți ieri, Mihail și Gavriil și despre ce înseamnă numele fiecăruia.

Ar trebui să ne învățăm să ne legăm de ceruri, ar trebui să ne învățăm ca atunci când venim la botez să punem nume care sunt în ceruri, nu toate năstrușniciile veacului acestuia. Ar trebui să știm că fericirea cea adevărată vine din faptul că numele noastre sunt înscrise în ceruri, în cartea lui Dumnezeu”, a subliniat părintele profesor.

După terminarea Sfintei Liturghii, a urmat Slujba Parastasului dedicată tuturor preoților și ctitorilor Bisericii Dej I care s-au mutat la Domnul.

Ulterior, părintele Iuliu Leach, slujitor la Parohia Dej I, a mulţumit în primul rând lui Dumnezeu, apoi părintelui profesor Ioan Chirilă pentru prezenţă, dar şi pentru frumosul cuvânt de învăţătură, părintelui protopop Ioan Buftea pentru frumoasa slujire avută împreună, dar și credincioşilor, pentru că au venit în număr mare la Sărbătoarea Hramului.

La final, părintele protopop Ioan Buftea a oferit un buchet de flori preotului paroh Gavril Chirilă, secretarul Protopopiatului Ortodox Român Dej, cu ocazia zilei onomastice.

Oferim acest buchet de trandafiri albi părintelui paroh, pentru că albul înseamnă puritate și știm câtă puritate are părintele în suflet. Deasemenea îi facem și o urare de la Sfântul Ioan Evanghelistul: <să mergeţi bine cu sănătatea precum bine mergeţi cu sufletul> (III Ioan 1,2)”, a spus părintele protopop.

Față de urările pe care mi le-ați făcut, eu ce aș putea ca să răspund? Nume am, dar înger nu sunt. Poate că am și eu scăpări și greșeli, de ce să nu recunosc. Dar întotdeauna m-am străduit, pe cât mi-a stat în putere, m-am silit ca să îmi fac slujba deplin, ca să fiu spre folosul dumneavoastră. Vă mulțumesc din suflet pentru toate urările de bine pe care mi le-ați făcut și ceea ce dumneavoastră îmi doriți Dumnezeu să vă întoarcă însutit.

La rândul meu urez tuturor celor care poartă numele de Mihail sau Gavriil mulți ani și multă sănătate”, a spus părintele paroh Gavril Chirilă.

Social-Cultură

Localități de lângă Dej, fără niciun medic de familie

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe localități de lângă Dej nu au medic de familie, cel puțin asta arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Conform FNPFM, în zona municipiului Dej se găsesc trei localități care nu ar avea medic de familie. Este vorba despre Jichișu de Jos (1127 populație), Bobâlna (1393 populație) și Vad (1953 populație).

La nivel național, nu mai puțin de 328 de localități (comune) din România nu au niciun medic de familie, potrivit FNPMF. De asemenea, 1.414 localități (comune și orașe) au deficit de medici de familie.

În ceea ce privește municipiul Dej, există 16 medici de familie, însă necesarul ar fi de 21. În Gherla sunt 12 și ar mai fi nevoie de unul singur.

Continuă să citești

Social-Cultură

Trei străzi din Dej au rămas în această dimineață FĂRĂ APĂ POTABILĂ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Trei străzi din municipiul Dej au rămas în această dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe străzile Ceferiștilor, Triajului și Traian (parțial)

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 14:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

Zeci de tineri din Dej au vizitat Memorialul din Gherla – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În cadrul Parteneriatului dintre Școală și Biserică, 80 de tineri au mers în vizită la Memorialul din Gherla.

În cadrul unui parteneriat între Parohia Ortodoxă Dej Valea Codorului și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, aproximativ 80 de elevi și profesori au vizitat joi, 13 februarie, Memorialul din Gherla.

Tinerii elevi au fost coordonați de părintele Adrian George Horj, iar programul vizitei a cuprins o prezentare a Memorialului Gherla, realizată de către părintele stareț, protosinghelul Grigorie Benea. Ulterior, a urmat vizitarea muzeului, a cimitirului memorial al deținuților politici și participarea la discuții libere pe marginea celor prezentate.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare