Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Dej și-a cinstit ieri ocrotitorii – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Miercuri, 8 noiembrie, a fost sărbătorit hramul Parohiei Dej I prin celebrarea Sfintei Liturghii, oficiată de către părintele prof. univ. dr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB Cluj-Napoca, înconjurat de un numeros sobor de preoţi, din care a făcut parte şi preotul Ioan Buftea, protopop al Dejului.

În cuvântul de învăţătură, părintele profesor Ioan Chirilă a vorbit despre cei doi Arhangheli cinstiți ieri, Mihail și Gavriil și despre ce înseamnă numele fiecăruia.

Ar trebui să ne învățăm să ne legăm de ceruri, ar trebui să ne învățăm ca atunci când venim la botez să punem nume care sunt în ceruri, nu toate năstrușniciile veacului acestuia. Ar trebui să știm că fericirea cea adevărată vine din faptul că numele noastre sunt înscrise în ceruri, în cartea lui Dumnezeu”, a subliniat părintele profesor.

După terminarea Sfintei Liturghii, a urmat Slujba Parastasului dedicată tuturor preoților și ctitorilor Bisericii Dej I care s-au mutat la Domnul.

Ulterior, părintele Iuliu Leach, slujitor la Parohia Dej I, a mulţumit în primul rând lui Dumnezeu, apoi părintelui profesor Ioan Chirilă pentru prezenţă, dar şi pentru frumosul cuvânt de învăţătură, părintelui protopop Ioan Buftea pentru frumoasa slujire avută împreună, dar și credincioşilor, pentru că au venit în număr mare la Sărbătoarea Hramului.

La final, părintele protopop Ioan Buftea a oferit un buchet de flori preotului paroh Gavril Chirilă, secretarul Protopopiatului Ortodox Român Dej, cu ocazia zilei onomastice.

Oferim acest buchet de trandafiri albi părintelui paroh, pentru că albul înseamnă puritate și știm câtă puritate are părintele în suflet. Deasemenea îi facem și o urare de la Sfântul Ioan Evanghelistul: <să mergeţi bine cu sănătatea precum bine mergeţi cu sufletul> (III Ioan 1,2)”, a spus părintele protopop.

Față de urările pe care mi le-ați făcut, eu ce aș putea ca să răspund? Nume am, dar înger nu sunt. Poate că am și eu scăpări și greșeli, de ce să nu recunosc. Dar întotdeauna m-am străduit, pe cât mi-a stat în putere, m-am silit ca să îmi fac slujba deplin, ca să fiu spre folosul dumneavoastră. Vă mulțumesc din suflet pentru toate urările de bine pe care mi le-ați făcut și ceea ce dumneavoastră îmi doriți Dumnezeu să vă întoarcă însutit.

La rândul meu urez tuturor celor care poartă numele de Mihail sau Gavriil mulți ani și multă sănătate”, a spus părintele paroh Gavril Chirilă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER