Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Bloc operator la standarde europene, la Spitalul Municipal Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Blocul operator al Spitalului Municipal Dej a fost renovat în întregime și dotat la standarde europene. Investiția s-a ridicat la peste 3 milioane de lei, iar lucrările au durat un an și jumătate.

Noul bloc operator, aflat la etajul cinci al spitalului, are trei săli de operații: de chirurgie generală și ginecologie, de ortopedie și de intervenții urologice, toate dotate cu aparatură ultra performantă ( lămpi, electrocautere, aparate de anestezie, purificatoare de aer, sistem de aer condiționat steril, etc.) și cu mese de operație noi. Au fost renovate și circuitele personalului medical, camera de pregătire a bolnavului și cea de trezire, precum și sala de transfuzii sanguine. Practic, din ce a fost înainte au rămas doar pereții.

Investiția totală se ridică la 3,125 milioane lei, banii provenind după cum urmează: 1.345.916 lei de la Ministerul Sănătății, 460.291 lei de la Consiliul Local, 584.000 lei de la Consiliul Județean Cluj, respectiv 798.000 din fondurile spitalului dejean.

”E un moment extraordinar pentru foarte mulți medici care lucrează aici. Din acest moment discutăm de cu totul alt nivel al ceea ce înseamnă siguranța actului medical, a intervențiilor chirurgicale la Spitalul Municipal Dej. Practic este un moment istoric, aș putea să spun, ceea ce se întâmplă astăzi”, a declarat medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej. Conform acestuia, următoarea investiție va fi la blocul alimentar.

La inaugurarea noului bloc operator – care a avut loc astăzi, cu începere de la ora 12 – au participat și primarul Dejului, Morar Costan și directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos cum arată acum blocul operator al spitalului dejean:

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej și împrejurimi, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER