Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

BOBOTEAZA la Parohia Ortodoxă ”Sf. Ierarh Nectarie” Dej | 2500 sticle cu agheasmă, împărțite credincioșilor – VIDEO

Publicat acum

pe

....

De Bobotează, la Parohia Ortodoxă ”Sf. Ierarh Nectarie” din Dej – la fel ca în toate bisericile din țară – s-a oficiat slujba de sfințire a apei.

Agheasma mare s-a făcut atunci când cei trei preoți – protopopul Ioan Buftea, Costinel Șoaită și Claudiu Vaida – au chemat asupra apei puterea Duhului Sfânt, pentru ca aceasta să aibă puterea de a sfinţi viaţa enoriașilor şi a naturii înconjurătoare. La sfârșitul slujbei, peste 2500 de sticle cu apă sfințită au fost împărțite credincioșilor prezenți în număr foarte mare la lăcașul de cult de pe strada Crângului.

....

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători ale anului pentru creștini. În credința ortodoxă, sărbătoarea de azi amintește de Botezul Domnului în apa Iordanului la vârsta de 30 de ani. Potrivit tradiției, la Bobotează se săvârșește slujba de sfințire a apelor — Agheasma Mare, care are semnificația simbolică de act de regenerare cosmică. Apa sfințită de Bobotează se ia dimineața, pe nemâncate, până la Odovania praznicului Botezului Domnului din data de 14 ianuarie.

Sărbătoarea Botezului Domnului precede ziua în care în Biserica Ortodoxă este pomenit Soborul Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER