Conectează-te cu noi

Social-Cultură

BOBOTEAZA | S-a sfințit apa la Biserica ”Sf. Ierarh Nectarie” Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

boboteaza-biserica-parohia-sf-nectarie-dej-7

Preotul Ioan Buftea, protopopul Dejului, a oficiat astăzi, la sărbătoarea Botezului Domnului, slujba de sfințire cea mare a apei, în fața a sute de credincioși.

Astăzi, în ziua de Bobotează, la Biserica ”Sf. Ierarh Nectarie” Dej – la fel ca în toate lăcașurile sfinte din țară, s-a oficiat slujba de sfințire a apei. Agheasma mare s-a făcut atunci când cei trei preoți – protopop Ioan Buftea, pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca și Adrian Antoneac, preotul Bisericii din Spitalul Penitenciar Dej – au chemat asupra apei puterea Duhului Sfânt, pentru ca aceasta să aibă puterea de a sfinţi viaţa credincioșilor şi a naturii înconjurătoare, pentru ca ele să capete binecuvântarea Domnului.

”Apa este simbolul curăţirii sufletești, a promovării şi a sfinţirii vieţii”, a explicat protopopul Ioan Buftea. ”Agheasma nu se strică niciodată, datorită prezenţei în ea a harului lui Dumnezeu”, le-a spus credincioșilor pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană.

La sfârșitul slujbei, peste 1000 de sticle cu apă sfințită au fost împărțite credincioșilor prezenți în număr mare la biserica de pe strada Crângului din Dej.

În credința ortodoxă, sărbătoarea de azi amintește de Botezul Domnului în apa Iordanului la vârsta de 30 de ani. Potrivit tradiției, la Bobotează se săvârșește slujba de sfințire a apelor — Agheasma Mare, care are semnificația simbolică de act de regenerare cosmică. Apa sfințită de Bobotează se ia dimineața, pe nemâncate, până la Odovania praznicului Botezului Domnului din data de 14 ianuarie.

Sărbătoarea Botezului Domnului precede ziua în care în Biserica Ortodoxă este pomenit Soborul Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului.

Vezi mai multe fotografii pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER