Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Cadre didactice din Dej, implicate într-un proiect de pedagogie muzeală

Publicat acum

pe

muzeu pedagogie

Muzeografi din mai multe zone ale țării, împreună cu cadre didactice, inclusiv din Dej, au participat la o masă rotundă organizată în cadrul proiectului de pedagogie muzeală ”Cu Pietricel ne jucăm și preistorie învățăm”.

Temele principale ale discuţiilor au fost legate de ”implicarea muzeului în ansamblul ştiinţelor educaţionale”, disponibilitatea muzeografilor în ce priveşte realizarea unor programe de pedagogie muzeală, receptivitatea cadrelor didactice vis-à-vis de participarea la astfel de programe educaţionale, impactul asupra educaţiei, utilitatea realizării unor parteneriate educaţionale. Totodată au avut loc şi o serie de prezentări ale unor programe de pedagogie muzeală realizate de muzeografii participanţi la întîlnire.

Proiectul de pedagogie muzeală „Cu Pietricel ne jucăm şi preistorie învăţăm” are ca obiectiv principal stimularea interesului copiilor faţă de o anumită perioadă din istoria comunităţilor umane de pe teritoriul românesc, necunoscută lor: epoca preistorică (de la paleolitic pînă la prima epocă a fierului), scrie ZiarulFăclia.

La eveniment au participat și cadre didactice din învățământul primar de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER