Conectează-te cu noi

Eveniment

Câine găsit MORT, la ieșire din Dej. L-ar fi SFÂȘIAT câinii de la un saivan – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Câinele unui bărbat din Dej a fost găsit mort, cu răni serioase în zona gâtului. Macabra descoperire a fost făcută chiar de proprietarul animalului, cel care crede că patrupedul a fost omorât de alți câini de la un saivan din apropiere.

În această dimineață, ”Olteanu’” – căci așa se numea câinele – a fost găsit mort, lângă coliba sa, având mușcături pe aproape tot corpul, în special în zona gâtului. Proprietarul patrupedului a sesizat imediat poliția pentru a afla ce s-a întâmplat în curtea societății comerciale unde se afla, pe lanț, câinele său în vârstă de 5 ani.

Bărbatul crede că animalul a fost sfâșiat de câinii unui cioban care are saivanul la doar câteva sute de metri distanță. Se pare că proprietarul saivanului deține mulți câini ciobănești – pentru paza oilor -, care nu ar fi tot timpul supravegheați. Aceștia ar fi lăsați liberi, mai ales seara, și nu ar fi pentru prima dată când fac probleme oamenilor care locuiesc în zonă.

”Azi dimineață mi-am găsit câinele omorât în bătaie de câinii de sus, de la ciobanul care în libertate șapte-opt câini ciobănești și are și cățele castrate care devin foarte agresive. Eu am anunțat poliția. Azi-dimineață, când (n.r – ciobanul) a venit la stână, a încetinit mașina – l-a văzut vecinul de proprietate – s-a oprit să vadă dacă câinele a murit sau nu a murit. Când a văzut că îl vede paznicul, a plecat cu mașina. Când a venit poliția, a închis porțile și a dispărut. Vă rog să luați măsuri, este un pericol, are șapte-opt câini în libertate. Câinele meu era legat… l-au bătut, se vede… Când domnul de la stână mai merge după băutură, câinii (n.r – lui) vin după el și aici în zonă cel puțin 4-5 câini au fost omorâți de acești câini. Sunt periculoși și pentru oameni, când apucă să te muște odată, ceilalți… Te duce în faza în care te poate omorî dacă nu ai unde să te refugiezi, să te aperi de ei… Și câinele meu, dacă nu era în lanț, fugea…”, ne-a declarat bărbatul din Dej.

Aceeași câini de talie mare ar fi omorât un alt câine, în urmă cu aproximativ o lună, susține bărbatul care astăzi și-a găsit animalul fără suflare. Și acel incident a fost cercetat de oamenii legii.

”Proprietarul câinilor trebuie să aibă grijă să îi țină în așa fel încât să nu poată ataca alte animale sau oameni care trec prin zonă. În cazul în care se întâmplă aceste fapte, aici intră legea de protecție a animalelor și rele tratamente împotriva animalelor. Stăpânul lor riscă închisoarea de la 3 luni la 3 ani”, a declarat Georgeta Maria Danciu, reprezentant al Asociației Anima Pro Terra Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER