Conectează-te cu noi

Naţional

Camere de supraveghere în școli, FĂRĂ acordul profesorilor, elevilor sau părinților

Publicat acum

pe

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat, ieri, că s-a decis modificarea cadrului legislativ, astfel încât şcolile să poată instala sisteme de supraveghere, fără acordul părinţilor, elevilor majori sau al cadrelor didactice. Înregistrările vor putea fi, însă, folosite doar pentru cercetarea eventualelor cazuri de violenţă pentru aflarea adevărului.

”În afară de măsurile pe care le-am luat deja, pe lângă activităţile de prevenţie, este important ca în situaţiile de violenţă să putem afla adevărul vis-a-vis de ce se întâmplă, de faptele reclamate. Prin urmare, am considerat necesară modificarea cadrului legislativ pentru ca şcolile să poată decide instalarea sistemelor de supraveghere audio-video pentru asigurarea pazei şi protecţiei persoanelor şi a bunurilor precum şi ca măsură de prevenţie a actelor de violenţă ce pot apărea în spaţiul şcolar”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

”Modificarea propusă în proiectul de ordonanţă de urgenţă dă şcolii posibilitatea de a decide, în interesul comunităţii şi sigur în funcţie de specific, fără a mai fi condiţionată de acordul părinţilor sau al cadrelor didactice (…) Practic, şcolile care au instalat un sistem de supraveghere audio-video monitorizează activitatea din sălile de clasă şi îşi asumă răspunderea pentru respectarea prevederilor privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal”, a mai explicat Deca.

Ministrul Educaţiei a explicat că sistemele audio-video pot fi instalate şi în exteriorul clădirilor, pe holuri, în sălile de mese, săli de sport, săli de festivităţi, cămine, internate, biblioteci şcolare sau centre de informare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER