Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Campanie gratuită de testare a memoriei, la Dej! Vezi când va avea loc

Publicat acum

pe

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C. Cluj), Locuinţe Protejate Cîţcău, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, organizează în data de 21 septembrie 2017, sub egida “Ziua Internaţională Alzheimer- Amintește-ți de mine”, o campanie gratuită de testare a memoriei.

Scopul acțiunii este oferirea de informaţii cu privire la manifestările demenţei în cadrul bolii Alzheimer precum şi accentuarea importanţei intervenţiei precoce, încă de la apariţia primelor simptome.

Dejenii îşi vor putea testa gratuit memoria la Centrul de Servicii Sociale Dej, strada Regina Maria, nr. 26 (parterul Policlinicii). Astfel, în intervalul orar 10.00– 14.00 vor avea loc sesiuni de testare efectivă precum și grupuri de discuţii pe problematica Alzheimer, între persoane adulte cu vârstă peste 50 de ani şi psihologi din cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj.

Data de 21 septembrie – Ziua Mondială Alzheimer, ne reaminteşte, în fiecare an, prin intermediul instituţiilor cu atribuţii în domeniu precum și prin asociaţiile Alzheimer din întreaga lume, de cei care suferă de demenţă de tip Alzheimer sau alte forme de demenţă.

Demenţa de tip Alzheimer se caracterizează prin dezvoltarea a numeroase deficite cognitive cu deteriorarea memoriei, tulburări de limbaj, deteriorarea capacităţii de a desfăşura activităţi motorii, dificultatea sau chiar incapacitatea de a recunoaşte obiectele, dificultăţi în planificare şi organizare la persoana afectată.

Este important ca populaţia să conştientizeze ce este demenţa de tip Alzheimer, să cunoască simptomatologia şi să înţeleagă că demenţa în boala Alzheimer este diferită de procesul normal de îmbătrânire, să poată face diferenţa între cele două şi să ştie unde să se adreseze atunci când suspectează că există anumite probleme.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER