Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Când vom putea circula pe autostradă, între Cluj și Oradea?

Publicat acum

pe

....

Veşti cum nu se poate mai proaste pentru cei care sperau să meargă pe autostradă de la Cluj spre Ungaria. Vom circula pe Autostrada Transilvania, între Cluj-Napoca şi Oradea, cel mai devreme în anul 2026, conform radiocluj.ro.

....

Potrivit datelor prezentate de Compania naţională de administrare a infrastructurii rutiere, execuţia tronsonului Mihăieşti – Suplacu de Barcău va începe abia în 2023 şi ar trebui terminată în trei ani.

În Masterplanul general de transport al României figurează şi o variantă optimistă, în care cei optzeci de kilometri vor fi daţi în folosinţă în 2020. Condiţia era însă ca lucrările să înceapă în acest an, lucru imposibil, ţinând cont că nu există studii de fezabilitate valabile şi nici licitație lansată pentru stabilirea constructorului.

Întârziate sunt şi lucrările la segmentul Autostrăzii Transilvania dintre Suplacu de Barcău şi Borş. Porţiunea de autostradă a fost realizată în proporţie de 50% de americanii de la Bechtel. Societatea care s-a angajat să termine proiectul a renunţat în cele din urmă la contract, după doi ani în care nu a lucrat aproape deloc. Pentru finalizarea celor şaizeci de kilometri, ministerul Transporturilor pregăteşte acum o altă licitaţie.

Doar pentru Gilău – Mihăieşti informaţiile sunt mai bune, acest sector de autostradă urmând să fie finalizat etapizat, pe parcursul anului viitor.

 

Sursa – radiocluj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER